Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Απέρριψαν πρόταση της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" να κηρυχτεί ανεπιθύμητο για την πόλη το αμερικανικό αντιτορπιλικό

Εφαρμόζοντας πιστά τη δουλική απέναντι στις ΗΠΑ πολιτική της κυβέρνησης, οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ δημοτικοί σύμβουλοι του Πειραιά απέρριψαν την πρόταση του δημοτικού συμβούλου της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Κώστα Τζατζάνη,το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα που να δηλώνει ότι είναι ανεπιθύμητο στην πόλη το αντιτορπιλικό του 6ου αμερικάνικου στόλου "Λαμπούν" το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει την Παρασκευή. Σκοπός της "επίσκεψης" αυτής είναι να ξαποστάσουν οι "Ράμπο" του αμερικανικού στρατού προτού συνεχίσουν τις υπονομευτικές για την ειρήνη επιχειρήσεις τους στην περιοχή. Συνυπεύθυνοι με τους συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ είναι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ και του ΣΥΝ, που με τη σιωπή τους αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την πρόταση του Κ. Τζατζάνη, ερχόμενοι έτσι σε ευθεία αντίθεση με τα φιλειρηνικά αισθήματα του πειραιώτικου λαού, που θέλει ο Πειραιάς να παραμείνει "Λιμάνι της Ειρήνης", όπως στο παρελθόν έχει ονομαστεί.

Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας των Αμερικανών για το πώς αντιλαμβάνονται την παρουσία τους στη χώρα μας, είναι ότι ο δήμαρχος της πόλης δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση για την άφιξη του πλοίου. Οπως δήλωσε ο Στέλιος Λογοθέτης,τη σχετική είδηση την έμαθε από το "Ριζοσπάστη". Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Πειραιά, παρότι στα λόγια εξέφρασε την αντίθεσή του στην αμερικανική πολιτική, δεν είπε τίποτα για την έμπρακτη εκδήλωση αυτής της διάθεσής του, έστω και με την έγκριση σχετικού ψηφίσματος.

Ανάλογη εξάλλου ήταν και η στάση του δημάρχου Νίκαιας, Βασίλη Τράπαλη,όταν το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας", Βέρα Νικολαϊδου.Ο Β. Τράπαλης είπε ότι είναι γνωστά τα αντιαμερικανικά του αισθήματα, δε θέλησε όμως αυτά να εκφραστούν και ως ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

"Ο πρόεδρος της Βουλής ξύπνησε λίγο το ελληνικό φιλότιμο", είπε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο Κ. Τζατζάνης, τονίζοντας ακολούθως ότι ο πειραϊκός λαός δεν ξεχνά τα δεινά που έχουν φέρει οι Αμερικάνοι, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και της Μέσης Ανατολής. "Στις δύσκολες αυτές στιγμές για την ειρήνη οι λαοί πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους για τους ίδιους και τα παιδιά τους", υπογράμμισε ο Κ. Τζατζάνης, προσθέτοντας ότι είναι θετικό το ότι ο δήμαρχος παίρνει κάποιες αποστάσεις, αλλά αυτό δεν αρκεί. "Οι Αμερικανοί κάνουν επέμβαση στο μοναδικό μέρος της Ευρώπης που η πλειοψηφία του λαού εξακολουθεί να έχει έντονα αντιαμερικανικά, αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά αισθήματα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά πρέπει να εκδώσει ψήφισμα που να δηλώνει ότι δε θέλουμε την παρουσία στην πόλη μας αυτών που υποδαυλίζουν τον πόλεμο", κατέληξε ο Κ. Τζατζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ