Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με πραξικοπηματική συμφωνία παραπλάνησαν την ελληνική Βουλή

Συμφωνία που συντάχθηκε εν κρυπτώ από τους εργαζόμενους στην "Ολυμπιακή Αεροπορία", ανάμεσα στην κυβέρνηση και συνδικαλιστικά στελέχη της ΟΣΠΑ, τόσο από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ όσο και της ΔΑΚΕ, παρουσίασε χτες στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών, Αναστάσιος Μαντέλης. Στην ουσία, το έως σήμερα ισχύον νομοθέτημα δεν αλλάζει στο παραμικρό, διατηρώντας το σύνολο των αντεργατικών του διατάξεων.

Σε δήλωσή του προς το "Ρ" ο Σωκράτης Μαντζουράνης,μέλος του ΔΣ της ΟΣΠΑ, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι "είναι αυτούσιο το κείμενο των γενικών διατάξεων που πριν 2 μέρες απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΠΑ και το Συνέδριό της. Οι ειδικές διατάξεις που αφορούν σε σωματεία και κλάδους και ήρθαν προς κύρωση στη Βουλή, μερικές από αυτές είναι συμφωνία τριών -τεσσάρων μελών ΔΣ πρωτοβάθμιων Σωματείων, άλλες δε (διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών ενώσεων, εργατικό προσωπικό), ούτε καν τυπικά συζητήθηκαν με τη διοίκηση της "Ολυμπιακής" ή κάποιον άλλο αρμόδιο. Οσες ειδικές διατάξεις εμφανίζονται σαν συμφωνία, δεν έχουν περάσει καν ούτε από τα ΔΣ των σωματείων ούτε από τις Γενικές τους Συνελεύσεις όπως ήταν η ομόφωνη δέσμευση όλων.

Πρόκειται περί πραξικοπήματος! Κανείς από τους συνδικαλιστές που υπέγραψε δεν είχε καμιά εξουσιοδότηση από κανέναν. Οσοι συναίνεσαν και υπέγραψαν αυτό το κείμενο, απλά διευκόλυναν την υλοποίηση της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής στο χώρο της ΟΑ.

Με ένα πρωτοφανή τρόπο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, κυβέρνηση και υπουργός συνειδητά παραπλάνησαν την ελληνική Βουλή,παρουσιάζοντας ως συμφωνία των εργαζομένων ένα κείμενο που πριν 2 μέρες οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα της ΟΑ το απέρριψαν στο σύνολό του. Πρόκειται επίσης για έναν ανήθικο ελιγμό της κυβέρνησης,με στόχο από τη μια να προστατεύσει τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο χώρο της ΟΑ και από την άλλη να διευκολύνει τους "διαφωνούντες" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να το ψηφίσουν. Καλούμε τους εργαζόμενους της ΟΑ να καταδικάσουν αυτή τη στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, να συντονίσουν τη δράση τους με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και να ανατρέψουν το νομοσχέδιο στην πράξη, καθώς και τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ