Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα

Με ανακοίνωσή της εξάλλου η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" και ο επικεφαλής της Παναγιώτης Σαλπέας καλεί το λαό να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" καταγγέλλει στον πειραϊκό λαό την επίσκεψη του αμερικανικού αντιτορπιλικού του 6ου Στόλου στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να "ψυχαγωγηθεί" το πλήρωμά του. Η "επίσκεψη" αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης να αμβλυνθούν τα αντιαμερικανικά αισθήματα του ελληνικού λαού απέναντι στους υπονομευτές της ειρήνης και στις αντίστοιχες ενέργειες του Αμερικανού πρέσβη, που προκάλεσαν την οργή του προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση όμως αντί να "μαζέψει" τον Ν. Μπερνς, "αμολά" στο Λιμάνι της Ειρήνης, όπως παλιότερα είχε ονομαστεί ο Πειραιάς, τους Αμερικανούς χωροφύλακες, που μεταξύ δύο τρομοκρατικών για τους λαούς επιχειρήσεών τους στον Περσικό ή στα Βαλκάνια, έρχονται για "ξεκούραση" στην πατρίδα μας.

Ο πειραϊκός λαός δεν ξεχνά. Γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο των Αμερικανών. Είναι αυτοί που ευθύνονται για την επτάχρονη χούντα, το διαμελισμό της Κύπρου, τη διχοτόμηση και ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, την καταδίκη σε πείνα του περήφανου κουβανικού λαού. Δε θα επιτρέψει να μολυνθεί ξανά το χώμα του Πειραιά, όπως επί χούντας, από τις αμερικανικές αρβύλες.

Η Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" συντονίζει τα βήματά της με τα βήματα όλων των φίλων της Ειρήνης και καλεί το λαό να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.Ταυτόχρονα από την Παρασκευή που θα έρθει το αμερικάνικο πολεμικό έως την Τρίτη που θα φύγει θα είναι σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα. Τέλος καταγγέλλει όσους φορείς της πόλης θελήσουν να πάρουν μέρος στις ετοιμαζόμενες φιέστες σαν συνεργούς στην προσβολή της περηφάνιας και αξιοπρέπειας του πειραϊκού λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ