Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ιδιωτικοποιήστε την!

Την ιδιωτικοποίηση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", με την παροχή πακέτου μετοχών και του μάνατζμεντ της εταιρίας σε ιδιωτική επιχείρηση μέσω διεθνούς διαγωνισμού, πρότεινε χτες στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής με την ομιλία του, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το ότι δεν προχωρά άμεσα σε αυτή τη λύση.

Οπως ανέφερε, η κυβερνητική πολιτική στην ΟΑ αποτελείται από "αιφνιδιασμούς, υπαναχωρήσεις της τελευταίας στιγμής". "Δεν ξεστομίζετε καν τη λέξη αποκρατικοποίηση", σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στο παρελθόν είπε ότι "η ΟΑ αποτελεί ευκαιρία αποτίμησης του τι συνέβη τόσα χρόνια στις ΔΕΚΟ", δηλαδή "μαζικές προσλήψεις ασχέτων", "σπάταλη διαχείριση δημόσιου χρήματος" και "ανύπαρκτος επιχειρησιακός σχεδιασμός". "Η ΟΑ - σημείωσε ο Κ. Καραμανλής - οδηγήθηκε στο μαρασμό χάριν της ανικανότητας του ΠΑΣΟΚ".

Αναλύοντας την κυβερνητική πολιτική, τόνισε ότι με όσα κάνει στην ΟΑ δίνει "εξετάσεις για διαρθρωτικές αλλαγές", που αποφάσισε μετά την υποτίμηση. "Τα κάνατε θάλασσα" ανέφερε και "εμπαίζετε τους εργαζόμενους", ενώ στη συνέχεια "υποχρεώνεστε σε άτακτη υποχώρηση". Ειδικά δε για τις συχνές αλλαγές στο νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε με έντονο ύφος, κάνοντας λόγο για "εξευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών".

"Καμία λέξη για τη διοίκηση και το μάνατζμεντ". "Βεβαίως περιορισμός των δαπανών προσωπικού". "Ναι ή όχι στην αποκρατικοποίηση; Ναι ή όχι στο ιδιωτικό μάνατζμεντ;". "Τώρα να ξεκινήσετε τις διαδικασίες αποκρατικοποίησής της, με διεθνή διαγωνισμό όπου θα υποβληθεί σχέδιο εξυγίανσης". "Κυβέρνηση των 3 χαμένων χρόνων". "Τιμωρείτε τους φορολογούμενους για τη δική σας αποτυχία, η δική σας όμως αποτυχία υπονομεύει το μέλλον του τόπου".

Διαξιφισμοί

Στη συνέχεια την ομιλία του προέδρου της ΝΔ ακολούθησαν οι γνωστοί διαξιφισμοί με τον πρωθυπουργό. Ο Κ. Σημίτης κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που - όπως είπε - συνέβαλε στη μη ένταξη της Ελλάδας στην πρώτη φάση της ΟΝΕ, ενώ αναφέρθηκε στις εκλογές του 1996, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ τις κέρδισε με το πρόγραμμά του χωρίς παροχολογία.

Ανταπαντώντας ο Κ. Καραμανλής έκανε λόγο για υποσχέσεις αυξήσεων 20% στο δημόσιο τομέα που δίνονταν προεκλογικά. Παράλληλα ανέλυσε την πρότασή του για ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσουν να τη διοικούν αυτοί που την έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ...αυτόματο πιλότο στα ιδιωτικά συμφέροντα (2009-01-04 00:00:00.0)
Εκβιαστικά διλήμματα για την ιδιωτικοποίηση (2008-09-27 00:00:00.0)
Ξεπούλημα με σχέδιο διάσπασης των εργαζομένων (2008-09-26 00:00:00.0)
Την είχαν «προγραμμένη» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (2005-09-23 00:00:00.0)
Δικομματικό πινγκ - πονγκ για το ξεπούλημα της ΟΑ (1998-05-27 00:00:00.0)
Απροκάλυπτη αντιλαϊκή επίθεση (1998-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ