Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η "Ελευθεροτυπία", ο Μπερνς και το ΚΚΕ

Περί υποκριτών "αντιαμερικανών" κάνει λόγο χτεσινό ενυπόγραφο σχόλιο της "Ελευθεροτυπίας". Πολύ σωστά ο αρθρογράφος μέμφεται το ΠΑΣΟΚ που τη δεκαετία του '80 "κορόιδευε ασύστολα" τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι οι "βάσεις φεύγουν" (βεβαίως ξεχνά ότι εκείνη την εποχή τα ίδια έλεγε και η εφημερίδα του, αλλά δε χρειάζεται να τα θυμάται κανείς όλα... ).

Πολύ σωστά, επίσης, καταγράφεται ότι ο Α. Παπανδρέου ήταν εκείνος που έπλεκε το 1994 το "εγκώμιο του Κλίντον" (βέβαια δε γνωρίζουμε αν ο αρθρογράφος, που προφανώς γνωρίζει ότι τίποτα δεν προέρχεται από παρθενογένεση, μην αναφέροντας λέξη για τα "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ" του κ. Σημίτη, προσπαθεί να αθωώσει την αμερικανοδουλεία του σημερινού πρωθυπουργού, προβάλλοντας την αμερικανοδουλεία του προηγούμενου, αλλά τέλος πάντων).

***

Ομως, εκείνο που μάλλον ήθελε κυρίως να πει ο αρθρογράφος είναι ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μια χαρά, αφού οι Αμερικανοί "δε διορίζουν τον Ελληνα πρωθυπουργό", αλλά και οι Σοβιετικοί "δε διορίζουν την ηγεσία του ΚΚΕ, όπως τη διόριζε ο Στάλιν, ο Χουρτσόφ και ο Μπρέσνιεφ"...

Καλό θα ήταν λοιπόν, ο συντάκτης και η εφημερίδα του να λένε αυτό που θέλουν χωρίς υπεκφυγές (βέβαια, το τι θα κάνουν και πώς, είναι δική τους δουλιά, εμείς μια παρατήρηση κάνουμε για δική τους διευκόλυνση).

Παράλληλα, στο κείμενο σημειώνεται ότι σήμερα οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ, επειδή το επιτρέπει η... μεγαλόθυμος δημοκρατία στην Ελλάδα, "μπορεί να ζητά άνετα την απέλαση του Αμερικάνου πρεσβευτή" (βέβαια ο αρθρογράφος δεν αναφέρει ότι αυτή η "άνεση" πληρώθηκε με μερικές εκτελέσεις, εξορίες, φυλακίσεις κλπ., αλλά και πάλι δεν πειράζει).

***

Τώρα και σε ό,τι αφορά τους "διορισμούς" στο ΚΚΕ, εμείς ένα έχουμε να πούμε: Αυτά τα ίδια λέγονται και ξαναλέγονται από τους διορισμένους από τους Αμερικανούς και από εκείνους που στις μέρες μας διατρέχουν τον κίνδυνο - ενδεχομένως εν τη αφελεία τους ή λόγω υπερβάλλοντος "εκσυγχρονιστικού" ζήλου - να κατηγορηθούν για "διορισμό". Και οι πρώτοι και οι δεύτεροι, έχουν ως μόνιμη επωδό ότι δεν πρέπει να τα βάζουμε με τους "συμμάχους" γιατί τους έχουμε ανάγκη...

ΥΓ: Το κείμενο του αρθρογράφου καταλήγει ακριβώς έτσι. Προτρέπει να μειώσουμε τις κρίσεις κατά του κυρίου Μπερνς "την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη τη βοήθεια της κυβέρνησης αυτού του κυρίου"... Η δική μας - φιλική - προτροπή προς το συντάκτη, είναι να ξανασκεφτεί τα θέματα στα οποία θα βάζει την υπογραφή του στην "Ελευθεροτυπία" και να αφήσει την κυβέρνηση να μιλά η ίδια για τις "ανάγκες" της έναντι των Αμερικανών.

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ