Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκκληση της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ"

Από το σωματείο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ" πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

"Με αυτό το γράμμα σάς αναγγέλλουμε τη φετινή μας οικονομική εξόρμηση για τις γιορτές του Πάσχα, που σκοπό έχει όπως πάντα την ενίσχυση των πόρων του Σωματείου μας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ", προκειμένου να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που περιθάλπουμε στην αντιμετώπιση των αυξημένων δαπανών τους λόγω των εορτών του Πάσχα.

Οι άνθρωποι αυτοί - όπως σας είναι ασφαλώς γνωστό από προηγούμενες επαφές μας - είναι θύματα πολιτικών διώξεων, στην πλειοψηφία τους αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης, που ύστερα από τη μεγάλη τους προσφορά στην Πατρίδα, αντί ανταμοιβής, διώχτηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν έχασαν τις δουλιές τους και σήμερα αβοήθητοι από την Πολιτεία, που αρνήθηκε την υλική τους αποκατάσταση, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, άρρωστοι στο σύνολό τους και σε βαριά γεράματα πλέον.

Είκοσι τρία (23) χρόνια η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ" στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων αυτών, ενισχύοντάς τους με μικρά χρηματικά βοηθήματα σε μηνιαία βάση και στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενίσχυση που ποτέ δεν ήταν επαρκής με τα γλίσχρα οικονομικά μέσα που με άπειρες προσπάθειες και κόπους κατορθώναμε να συγκεντρώνουμε.

Η βαθιά οικονομική κρίση που περνάει από χρόνια ο τόπος, που επιτάθηκε με την πρόσφατη υποτίμηση της δραχμής, κάνει εξαιρετικά δύσκολο το έργο της εξεύρεσης οικονομικών πόρων για την εκπλήρωση της αποστολής μας.

Ομως παρά τις δυσκολίες αυτές, εμείς δε θα εγκαταλείψουμε το καταστατικό χρέος μας να μην αφήσουμε κανέναν από τους ανθρώπους που περιθάλπουμε χωρίς ένα πιάτο ζεστό φαγητό, χωρίς μια ζεστή ανθρώπινη παρουσία στην αφόρητη μοναξιά τους.

Γι' αυτό χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά η δική σας συμπαράσταση και βοήθεια. Δεν παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες. Ομως πιστεύουμε ότι μέσα σ' αυτές - ενάντια σ' αυτές - θα κάνετε πάλι το καθήκον σας απέναντι στο Σωματείο μας, όπως άλλωστε τόσα χρόνια τώρα.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης απευθυνόμαστε σε σας για να συντρέξετε την προσπάθειά μας και να βοηθήσετε το Σωματείο μας στην εκπλήρωση όχι μόνο μιας ανθρωπιστικής αποστολής, αλλά και βαθύτατα δημοκρατικού χρέους απέναντι σε ανθρώπους που δίνοντας τα πάντα για την πατρίδα και τη δημοκρατία σήμερα υποφέρουν αβοήθητοι και μόνοι, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα ζωής.

Με τη βεβαιότητα ότι κι αυτή τη φορά θα υπάρξει από μέρους σας πρόθυμη ανταπόκριση σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα.

Οι προσφορές σας γίνονται δεκτές στα γραφεία του Σωματείου μας Ακαδημίας 78, τηλέφωνο 3822.776 και στην Εθνική Τράπεζα (Υποκατάστημα Κάνιγγος) στο λογαριασμό 480210/14.

Με πολλή τιμή κι ευχαριστίες

Ο πρόεδρος

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Η γεν. γραμματέας

α. α.

Ρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ