Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνειδητή διαστρέβλωση της "Αυγής"

Σε διπλή διαστρέβλωση της τοποθέτησης της Αλ. Παπαρήγα στο Βύρωνα κατέφυγε η χτεσινή "Αυγή", προκειμένου να στηρίξει τόσο τα περί "πρωτόγονου αντιευρωπαϊσμού του ΚΚΕ", όσο και το ότι "το "παρών" του ΣΥΝ συνιστά αριστερή πολιτική".

Η Αλ. Παπαρήγα είπε στο Βύρωνα: "Εμείς θέλουμε την ταξική, λαϊκή ενοποίηση των κινημάτων της Ευρώπης, των πολιτικών δυνάμεων που παλεύουν για μια διαφορετική Ευρώπη".

Η φράση αυτή εξαφανίστηκε από τη χτεσινή "Αυγή".

Δεν πρόκειται για λάθος της "Αυγής", αλλά για συνειδητή διαστρέβλωση της θέσης του ΚΚΕ, όπως άλλωστε κάνει συχνά, αγνοώντας ή παραχαράζοντας τις θέσεις του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΚΚΕ κατ' επανάληψη τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί σε διαφορετικές βάσεις, να ενωθεί από τις δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των λαών, ότι παλεύει για την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Φαίνεται όμως ότι είναι αναγκαία η παραχάραξη από την "Αυγή". Πώς άλλωστε θα στήριζε τη θέση του ΣΥΝ περί "πρωτόγονου αντιευρωπαϊσμού του ΚΚΕ", όπως γράφει παρακάτω στο ρεπορτάζ σε σχόλιο του ο Ν. Μπίστης, ο οποίος υποτίθεται ότι απαντά στο ΚΚΕ;

Αλλά και πώς θα στηριζόταν χωρίς αυτή τη διαστρέβλωση, το απόφθεγμα του γνωστού Πουλακίδα, που σε σχόλιό του, σε άλλο σημείο της χτεσινής "Αυγής", ισχυρίζεται ότι το "παρών" του ΣΥΝ είναι αριστερή πολιτική και - αναφερόμενος στο ΚΚΕ - υποστηρίζει "ότι η άρνηση αυτής της Ευρώπης (σ. σ. την οποία επαγγέλλεται ο ΣΥΝ) δεν είναι αριστερή πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ