Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόκληση πρώτου μεγέθους

Αντιδράσεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ευρύτερου χώρου του Πειραιά

"Οι Αμερικανοί δολοφόνοι των λαών είναι ανεπιθύμητοι", τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος,καλώντας τους κατοίκους του Περάματος να συμμετάσχουν στο παμπειραϊκό συλλαλητήριο της Παρασκευής. Οι εργαζόμενοι θα υψώσουν το δικό τους ανάστημα, χαλώντας τα σχέδια των Αμερικανών και της κυβέρνησης που υποκλίνεται στους νέους κατακτητές, παραδίδοντας όλη τη χώρα στη διάθεση των ιμπεριαλιστών, υπογραμμίζει ο δήμαρχος Περάματος, προσθέτοντας ότι η παρουσία του πλοίου στον Πειραιά αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. "Οι πόλεις μας δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αναψυκτήρια για τους "Ράμπο" του 6ου Στόλου, όπως επί Χούντας", καταλήγει ο δήμαρχος Περάματος.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου,Κερατσινίου Ελένη Παπαδοπούλου,Κορυδαλλού Νίκος Θεμελής και Δραπετσώνας Νίκος Μπεάζογλου και η επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη με δήλωσή τους καταδικάζουν την επίσκεψη του πλοίου. Η δήλωση έχει ως ακολούθως:

"Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση τόσο στις επαίσχυντες δηλώσεις του κ. Μπερνς, όσο και στην επίσκεψη του αντιτορπιλικού "Λαμπούν". Και αν η σημερινή κυβέρνηση, χωρίς αιδώ, μετέτρεψε τη χώρα σε προτεκτοράτο των Αμερικανών, είναι βέβαιο πως ο ελληνικός λαός δε θα το επιτρέψει, όπως χρόνια τώρα έχει αποδείξει.

Καλούμε τους δημότες να διαμαρτυρηθούν για τη νέα αυτή πρόκληση, παίρνοντας μέρος στο παμπειραϊκό συλλαλητήριο την Παρασκευή, καταδικάζοντας αυτούς που έφεραν την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, αυτούς που προχωρούν στο διαμελισμό του Αιγαίου, αυτούς που αιματοκυλούν και διαμελίζουν τους λαούς σε όλο τον κόσμο.

Καλούμε το δήμαρχο Πειραιά να μην επιτρέψει την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι, όπως το 1964 έκανε ο αείμνηστος αντιδήμαρχος τότε Γιάννης Φραγκούλης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ