Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αναποτελεσματική δακοκτονία

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί ορισμένων περιοχών του Νομού Κέρκυρας λόγω της αναποτελεσματικής δακοκτονίας, έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, η έλλειψη των απαιτούμενων δρόμων σ' αυτές τις περιοχές είναι η αιτία της αναποτελεσματικής δακοκτονίας, γεγονός που αποδείχτηκε τα τελευταία χρόνια, αφού είναι αδύνατον να γίνουν επίγειοι δολωματικοί ψεκασμοί.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στο υπουργείο Γεωργίας, γιατί δεν εξασφάλισε εναλλακτικές λύσεις αποτελεσματικής δακοκτονίας στις περιοχές αυτές, παρά το γεγονός ότι με το 31409/16-3-98 έγγραφο της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου, πρότεινε τη σταδιακή κατάργηση μέσα σε μια τριετία (1992) των αεροψεκασμών.

Επειδή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, εξ αντικειμένου επιβάλλεται η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος δακοκτονίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Γεωργίας τι μέτρα θα πάρει άμεσα, έτσι ώστε να εφαρμοστεί στις περιοχές αυτές πρόγραμμα αποτελεσματικής δακοκτονίας για να μην καταστραφεί και η φετινή παραγωγή;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ