Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Βγήκαν στο δρόμο απαιτώντας σχολείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο τους και πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας, πραγματοποίησαν χτες μαθητές, γονείς και καθηγητές του 2ου - 4ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου της πόλης, απαιτώντας να δοθεί τέλος στην 10χρονη κωλυσιεργία Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την ανέγερση κτιρίου, που θα στεγάσει το 2ο Λύκειο.

"Θέλουμε σχολεία, φτάνει πια η κοροϊδία", "Δήμος και Νομαρχία να νοιαστούν για την Παιδεία", έγραφαν τα πανό των μαθητών, οι οποίοι μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους πορεύτηκαν προς τη Νομαρχία, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Παρά τις παρεμβάσεις των γονιών προς τους αρμόδιους φορείς, και το γεγονός ότι υπάρχει οικόπεδο που έχει χαρακτηριστεί από το 1994 ως χώρος ανέγερσης του 2ου Λυκείου, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη, με αποτέλεσμα δύο Γυμνάσια και ένα Λύκειο να συστεγάζονται, σε ένα χώρο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις, για να στεγάσει 900 παιδιά.

Η Ελένη Μπότσαρη,μέλος της Ενωσης Γονέων Ελευσίνας, επισήμανε την ανάγκη ανέγερσης σχολικών κτιρίων στην περιοχή, όχι μόνο για το συγκεκριμένο Λύκειο, αλλά και για τα Δημοτικά Σχολεία το 5ο και 11ο, τα οποία αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, (30 μαθητές στην τάξη, συμπήξεις τμημάτων).

Ο Αντώνης Χοροζάνης,Νομαρχιακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο αίτημα γονιών και μαθητών. "Σαν ΝΑΣ, έχουμε θέσει ολόκληρο το πρόβλημα της παιδείας και της σχολικής στέγης της περιοχής στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Το ότι δεν προωθούνται τα σχολικά κτίρια είναι από τη μια οφείλεται στην εφαρμοσμένη πολιτική της κυβέρνησης και από την άλλη, αν σε κάποια περίπτωση βρεθεί οικόπεδο, στο ότι εμπλέκονται οικονομικά συμφέροντα. Η σημερινή κινητοποίηση έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα, γιατί το πρόβλημα είναι εδώ και 10 χρόνια. Ακόμα και αν γίνεται σήμερα εμείς το στηρίζουμε. Ομως, όταν γίνεται σε τέτοιες περιόδους, γίνεται εκμετάλλευση για προεκλογικές σκοπιμότητες", επισήμανε ο Αντ. Χοροζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ