Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Στόχος η μέγιστη δυνατή λαϊκή συσπείρωση

Υποψήφιος νομάρχης ο Αντώνης Κατσάς

Με το σύνθημα "Για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μαχητική, αγωνιστική, διεκδικητική", η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) Μεσσηνίας παρουσίασε χτες, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τη διακήρυξή της και τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις ερχόμενες εκλογές, τον Αντώνη Κατσά.

"Η ψήφος του λαού χρησιμοποιήθηκε και θα χρησιμοποιηθεί και τώρα για να επιδοκιμαστεί η κρατούσα πολιτική απέναντι στα λαϊκά προβλήματα",τονίζεται στη διακήρυξη της ΝΑΣ Μεσσηνίας, εξηγώντας έτσι το σημαντικό πολιτικό χαρακτήρα που έχουν οι ερχόμενες εκλογές.

"Οι εργαζόμενοι που υποφέρουν, η εργατική τάξη, η φτωχή και μεσαία αγροτιά, οι μικρομεσαίοι, οι γυναίκες, η νεολαία, η εργαζόμενη διανόηση, οι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να αποδοκιμάσουν, με την ψήφο τους, την επιδρομή στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους", σημειώνεται στη διακήρυξη. Να μη νομιμοποιήσουν την πολιτική που μετατρέπει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επιχειρήσεις και σε μοχλό εφαρμογής αλλαγών που επιτάσσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Να μη νομιμοποιήσουν αντιλαϊκά σχέδια και σενάρια "κεντροαριστεράς" ή "κεντροδεξιάς" απόχρωσης, που εξασφαλίζουν τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Να ανοίξουμε, αντίθετα, το δρόμο για τη συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου, που θα αφαιρέσει την εξουσία από το σημερινό μπλοκ που διαμορφώνει κι ασκεί αυτή την πολιτική.

Η ΝΑΣ - σημειώνεται στη διακήρυξη - σε αντίθεση με τις πολιτικές συμφωνίες κορυφής, εκφράζει την απαίτηση για ΤΑ παράγοντα ισόρροπης ανάπτυξης. Για ΤΑ εκφραστή των προβλημάτων του λαού, σύμμαχο και υπερασπιστή των αγώνων του. Για ΤΑ εμπόδιο στον αυταρχισμό και συγκεντρωτισμό της κεντρικής εξουσίας.

Δίνοντας μια εικόνα των επιπτώσεων από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής στο Νομό Μεσσηνίας, η ΝΑΣ τονίζει: "Εργοστάσια και επιχειρήσεις κλείνουν, βασικές καλλιέργειες - όπως το λάδι και η σταφίδα - χτυπιούνται, τα μικρομάγαζα βάζουν λουκέτο, τα κοινωνικά προβλήματα οξύνονται, ιδιαίτερα η ανεργία, η ακρίβεια και τα ναρκωτικά. Οι ηγεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της ΤΕΔΚ όχι μόνο δεν πολεμούν αυτή την κατάσταση, αλλά αντίθετα την εμφανίζουν ως "αναγκαία", "υποχρεωτική" και "αναπόφευκτη". Κορυφαία παραδείγματα η στάση τους απέναντι στον "Καποδίστρια" και το αγροτικό κίνημα".

Με βάση τα παραπάνω, συνεχίζει στη διακήρυξή της η ΝΑΣ, είναι ολοφάνερο πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασιών και συμφωνιών με αυτές τις ηγεσίες. Αυτό που επιδιώκουμε, ενόψει και των εκλογών, είναι η μέγιστη δυνατή συσπείρωση που θα στηρίζεται, αλλά και θα προωθεί την αναβαθμισμένη ποσοτικά και ποιοτικά δημιουργική συμμετοχή του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ