Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Διαπλεκόμενες μεθοδεύσεις μέσω θυγατρικής

Μεθοδεύσεις για μετατροπή σε ...δεύτερο ΟΤΕ της θυγατρικής HELLASCOM INTERNATIONAL, στην οποία συμμετέχουν ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΖΗΜΕΝΣ και άλλες ιδιωτικές εταιρίες

Σε "Δούρειο Ιππο", που θα υπονομεύσει από μέσα τον ΟΤΕ, μεθοδεύουν να μετατρέψουν κάποιοι τη θυγατρική του εταιρία HELLASCOM INTERNATIONAL, στην οποία ο Οργανισμός κατέχει το 50,6% των μετοχών. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η μεθόδευση που σκοπεύει ουσιαστικά στη μετατροπή της εταιρίας σε ανταγωνιστή προς τον κύριο μέτοχό της, τον ΟΤΕ, ενώ είχε ιδρυθεί για δραστηριότητες αποκλειστικά στο εξωτερικό; Αν μάλιστα αναλογιστούμε πως στην HELLASCOM συμμετέχουν με 14% η ΙΝΤΡΑΚΟΜ και η ΖΗΜΕΝΣ και με μικρότερα ποσοστά οι ΑΛΚΑΤΕΛ, ΦΟΥΛΓΚΟΡ, ΓΕΝΕΡ, ΤΗΛΕΚΑΛΩΔΙΑ, ορισμένες από τις οποίες εκτός από προμηθευτές του ΟΤΕ διεκδικούν και ρόλο ανταγωνιστή, σε μια αγορά που καθημερινά "απελευθερώνεται", τότε τα πράγματα περιπλέκονται και διαπλέκονται επικίνδυνα...

Η πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου της HELLASCOM Γ. Μανιάτη,(μέχρι πρότινος προέδρου της ΟΜΕ - ΟΤΕ) για τροποποίηση του καταστατικού έτσι ώστε η εταιρία να μπορεί να εγκαθιστά, λειτουργεί και συντηρεί τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις και στο εσωτερικό της χώρας, δεν είναι τίποτα λιγότερο από ανοιχτή επιδίωξη για άδεια λειτουργίας ενός δεύτερου ΟΤΕ! Εφτασε μάλιστα στο σημείο, διά περιφοράς των πρακτικών του ΔΣ της εταιρίας, να ζητά τις υπογραφές των μελών του, για την αλλαγή του καταστατικού και συγκεκριμένα του άρθρου 4, με το οποίο θα δινόταν η δυνατότητα για "παροχή, ανάπτυξη, εμπορία και εκμετάλλευση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών" και στην ημεδαπή. Στην ουσία ζητούσε η HELLASCOM να δραστηριοποιηθεί και σε υπηρεσίες που είναι αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΤΕ.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μέσα απ' αυτές τις μεθοδεύσεις, πιθανόν να εξυπηρετούνται και στόχοι σχετικοί με την ψηφιακή δορυφορική τηλεόραση, αφού στα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΤΕ είναι και η μεταφορά σημάτων πάσης φύσεως ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Ηδη στις μεθοδεύσεις αυτές αντέδρασαν τέσσερις παρατάξεις στον ΟΤΕ (πλην ΠΑΣΚΕ), που με κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν και τον σημερινό πρόεδρο της ΟΜΕ - ΟΤΕ Στάθη Ανέστη,ο οποίος δήλωσε ότι "πρέπει να δούμε για λόγους ευελιξίας και ανταγωνισμού της HELLASKOM να δραστηριοποιείται και στο εσωτερικό της χώρας".

Οι παρατάξεις ΕΣΚ, ΔΑΚΕ, "Αγωνιστική Συνεργασία" και ΑΣΕ υπογραμμίζουν: "Η μέχρι τώρα επίσημη θέση της ΟΜΕ - ΟΤΕ είναι ότι η HELLASCOM δραστηριοποιείται μόνο στο εξωτερικό. Είναι γεγονός ότι οι πιέσεις από τους συνεταίρους της HELLASCOM για το κατασκευαστικό έργο του ΟΤΕ υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Θέλουν να μπουν στο κατασκευαστικό έργο του ΟΤΕ από την πίσω πόρτα.Γι' αυτό διαλύουν και αναδιατάσσουν μια σειρά υπηρεσίες του ΟΤΕ. π. χ. Συνδρομητικά Κέντρα, Διευθύνσεις κτλ.

Ο ΟΤΕ έχει αρμόδιες υπηρεσίες που μπορούν να χτυπήσουν τα μεγάλα έργα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο (ολοκληρωμένες λύσεις, Συνδρομητικά Κέντρα, διαχείριση μεγάλων πελατών).

Απαιτούμε άμεσα τη σύγκληση των οργάνων και την ξεκάθαρη θέση της ΟΜΕ - ΟΤΕ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ανταγωνισμός αποκαλύπτει ύποπτες πλευρές για «φουσκωμένους» λογαριασμούς (2007-08-07 00:00:00.0)
Απαίτηση των μονοπωλίων (2006-09-08 00:00:00.0)
Προσαρμογές στις «επιθυμίες» του μεγάλου κεφαλαίου (2004-12-22 00:00:00.0)
ΨΗΦΙΑΚΗ Η ΖΟΥΓΚΛΑ των ιδιωτικών καναλιών (1998-07-02 00:00:00.0)
Ας προβληματιστούν (1998-01-29 00:00:00.0)
Μέχρι το 1998 τα κέρδη θα αυξάνονται πάνω από 20% το χρόνο (1995-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ