Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Παραδίδεται, αλλά δε λειτουργεί!

Οι επιτροπές που όρισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρέλαβαν από την ανάδοχο κοινοπραξία μόνο το 10% των χώρων

Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις δεν τηρήθηκαν και παρά το γεγονός ότι στις επόμενες μέρες θ' ανακοινωθεί η παράδοσή του, θα καθυστερήσει πάρα πολύ η λειτουργία του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι η μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση της προκήρυξης θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και εργατικού προσωπικού (αύριο συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που θ' ασχοληθεί και μ' αυτό το θέμα, καθώς και με την προβληματική διαδικασία μετάταξης ή απόσπασης προσωπικού από άλλες υπηρεσίες). Επιπλέον σε πρόβλημα εξελίσσεται και η παραλαβή τμημάτων του νέου νοσοκομείου, καθώς οι επιτροπές που όρισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρέλαβαν από την ανάδοχο κοινοπραξία μόνο το 10% των χώρων,που καλύπτουν χώρους διοίκησης, γραφείων γιατρών και τα εξωτερικά ιατρεία, οι οποίοι, μάλιστα, παραμένουν χωρίς φύλαξη και καθαριότητα, επειδή δεν έχει προσληφθεί το προσωπικό που απαιτείται.

Ολα αυτά τα προβλήματα, που οφείλονται στην αδιαφορία του υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχουν ως αποτέλεσμα να μην αναμένεται στοιχειώδης λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου πριν το προσεχές φθινόπωρο, ενώ μια αξιοπρεπής λειτουργία με κάλυψη των νοσηλευτικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής προσδιορίζεται στο ερχόμενο έτος κι εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει την έγκριση των προσλήψεων.

Βεβαίως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι 3.000 προσλήψεις που σχεδίαζε το υπουργείο Υγείας για ολόκληρη τη χώρα, περιορίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στις 1.500 και προβλέπεται, αντί των 500 στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας, να γίνουν μόνο 250 προσλήψεις!

Η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Υγείας στερεί από 700.000 κατοίκους της Θεσσαλίας - και χιλιάδες άλλους από γειτονικούς νομούς - τη δυνατότητα τριτοβάθμιας περίθαλψης, καθυστερώντας τη λειτουργία ενός υπερσύγχρονου νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο θα μπορούσε ήδη να καλύπτει τις ανάγκες του λαού της περιοχής. Ευθύνες, βεβαίως, έχουν και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Π. Βασιλείου,καθώς και οι νομάρχες και οι δήμαρχοι της περιοχής, που δεν ανέλαβαν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να πιέσουν την κυβέρνηση, ενεργοποιώντας και το λαό της Θεσσαλίας, ώστε να κρατηθούν οι δεσμεύσεις της - δημόσια είχε δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στους νομούς της Θεσσαλίας, πέρσι - για κανονική λειτουργία του νοσοκομείου στις αρχές του 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ