Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε όλους...

Θα θυμάστε, ασφαλώς, πώς και πόσο αντέδρασαν ορισμένοι ενδιαφερόμενοι για την ψηφιακή τηλεόραση, όταν η κυβέρνηση φανέρωσε πρόσφατα κάποιες... ιδιαίτερες προτιμήσεις και ταυτόχρονα, την πρόθεσή της για κάποιους περιορισμούς. Ανακοινώσεις, πρωτοσέλιδα θέματα, κλπ., κλπ. Πόλεμος κανονικός.

Τώρα, που ο υπουργός Τύπου έδωσε το επίμαχο νομοσχέδιο στη δημοσιότητα, ούτε καν αναγγελτικό στην πρώτη σελίδα δεν υπήρχε. Βλέπετε, όπως λέει και ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ - σε εσωτερική σελίδα - μιας προχθεσινής απογευματινής εφημερίδας, το προτεινόμενο νομοσχέδιο αφήνει "ανοιχτή σε όλους την ψηφιακή". Το τι σημαίνει αυτό το "σε όλους" φανταζόμαστε, πως το καταλαβαίνετε πολύ καλά. Προφανώς, δεν εννοεί τους εργαζόμενους, ούτε καν την κρατική ραδιοτηλεόραση ουσιαστικά. Κι ας είχε η τελευταία, νομοθετημένο και κατοχυρωμένο το αποκλειστικό δικαίωμα της εκπομπής ψηφιακού σήματος.

Εμείς, σας προειδοποιούμε από τώρα, πάντως. Η σημερινή ζούγκλα των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, θα φαντάζει ως μια καθωσπρέπει ιστορία, μπροστά στη ζούγκλα της ψηφιακής τηλεόρασης. Και δυστυχώς, οι συνέπειές της θα αγκαλιάσουν κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής, ακόμη και του τρόπου ζωής όλων μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ