Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνας κατά της ανεργίας και της αντιλαϊκής πολιτικής

Η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης έχει πολλαπλές επιπτώσεις στο Νομό Εύβοιας, όπου το πρόβλημα της ανεργίας με το κλείσιμο μεγάλων εργοστασίων και της μείωσης του εισοδήματος του λαού είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Η κατάσταση αυτή μεγαλώνει τις ταξικές αντιθέσεις και αναδείχνει την αναγκαιότητα της ρήξης και σύγκρουσης μ' αυτήν τη νεοφιλελεύθερη αντιδραστική πολιτική, που παίρνει τα χαρακτηριστικά γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματα του λαού, με βασικά όπλα τον αυταρχισμό, τις επιθέσεις των ΜΑΤ, τις προβοκάτσιες, τον αντικομμουνισμό και την αντιΚΚΕ εκστρατεία.

Τις παραπάνω διαπιστώσεις έκανε η Συνδιάσκεψη της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή και την παρακολούθησαν ο Λουκάς Γκούνης,μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας, και ο Παν. Μπακόλας,μέλος του Γραφείου Περιοχής. Στη Συνδιάσκεψη τονίστηκε η ανάγκη πολιτικής επαγρύπνησης όλων των κομματικών δυνάμεων, ενάντια σε όσα εξυφαίνονται σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, που σε συνεδρίασή της εξέλεξε γραμματέα της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ τον σ. Θ. Παππά.

Συρρικνώνεται επικίνδυνα η παραγωγική δραστηριότητα

Ειδικότερα, όσον αφορά την κοινωνικοοικονομική κατάσταση στο Νομό Εύβοιας σημειώθηκε το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας, που ξεπερνά το 22% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού στην περιοχή. Την ίδια ώρα μεγάλες βιομηχανίες βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος (ΜΙΜΙΚΟΣ) και άλλες (ΛΑΡΚΟ - Ναυπηγεία) σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ενώ πολλές ακόμα ("Τσιμέντα Χαλκίδας", ΔΑΡΙΝΓΚ και ΤΕΜΠΟ κ. ά.) συρρικνώνουν την παραγωγική τους δραστηριότητα. Ιδιαίτερα οξυμένο παραμένει το πρόβλημα της ανεργίας στη ΒΚ Εύβοια. Γι' αυτό και, όπως επισημάνθηκε, η πάλη για δικαίωμα στη σταθερή δουλιά και τη δουλιά για όλους πρέπει να διαπερνά όλη τη δράση των Κομματικών Οργανώσεων.

Στη Νότια Εύβοια, που αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της ΑΗΣ Αλιβερίου της ΔΕΗ, αναφέρθηκε ότι είναι ανάγκη να κατασκευαστεί η νέα μονάδα Λιθάνθρακα στο Αλιβέρι από τη ΔΕΗ, κάτι που θα πρόσφερε πολλά όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σ' ολόκληρη τη χώρα. Οσον αφορά το γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, όπως διαπιστώθηκε, συνεχώς υποβαθμίζεται και ιδιαίτερα στις περιοχές Αλιβερίου και Καρυστίας.

Σ' αυτές τις συνθήκες της αντιλαϊκής επίθεσης στο προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν σημαντικοί λαϊκοί αγώνες, στους οποίους οι κομμουνιστές συμμετείχαν και πρωτοστάτησαν. Με παρακαταθήκη τους αγώνες αυτούς και την πείρα από τη δράση τους, οι κομμουνιστές της Εύβοιας αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν πιο αποφασιστικά στο μαζικό λαϊκό κίνημα. Στόχος είναι να μην κλείσουν επιχειρήσεις, να αποκρουστεί η κυβερνητική επίθεση για κατάργηση του 8ωρου και των άλλων δικαιωμάτων του λαού. Και μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει το αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό, δημοκρατικό μέτωπο πάλης που έβαλε ως άμεσο πολιτικό στόχο το ΚΚΕ στο 15ο Συνέδριό του και επιβεβαιώνεται στην ίδια τη ζωή, όπως τονίστηκε.

Ενίσχυση του ΚΚΕ

Ιδιαίτερη σημασία για την προώθηση των παραπάνω στόχων - υπογραμμίστηκε - έχει η ανάπτυξη της δράσης των κομμουνιστών και η ενίσχυση του ΚΚΕ με την οικοδόμηση και το "χτίσιμο" νέων οργανώσεων σε χώρους δουλιάς και με αξιοποίηση της προηγούμενης εμπειρίας και τα βήματα που έχουν γίνει. Σχετικά επισημάνθηκε η ανάπτυξη των δυνάμεων της ΚΝΕ στην Εύβοια και ειδικότερα στα ΤΕΙ Χαλκίδας και στο Μαντούδι και τονίστηκε η ανάγκη ολόπλευρης βοήθειας στην Οργάνωση της ΚΝΕ για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη της Οργάνωσης της νεολαίας.

Για τους κομμουνιστές της Εύβοιας ξεχωριστή θέση στην πάλη τους έχει η δουλιά στο λαό ενόψει των δημαρχιακών και νομαρχιακών εκλογών, όπου τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι πρέπει όλοι οι κομμουνιστές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργηθούν παντού σ' όλους τους δήμους πλατιά αγωνιστικά ψηφοδέλτια και κινήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα που τη στηρίζουν για να καταδικαστεί αυτή η πολιτική.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι η βελτίωση της λειτουργίας των ΚΟΒ και της οργάνωσης γενικότερα, με το ανέβασμα των κομμουνιστικών χαρακτηριστικών στη δράση των κομμουνιστών, δίνουν την εγγύηση για την πιο αποφασιστική συμβολή της οργάνωσης στην επίτευξη των στόχων που μπαίνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ