Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Σημιτικό" προεδρείο στην ΠΟΕΣΥ

Το μπλοκ "Σημιτικών" - "ΣΥΝασπισμικών", σε σύμπραξη με τον πρώην πρόεδρο Δ. Γκλαβά, μοίρασε, χτες, τα "πόστα" στο προεδρείο του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), αποκλείοντας από το προεδρείο τον εκπρόσωπο της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας" Μ. Μαθιουδάκη, ο οποίος εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Μ. Μαθιουδάκης, ως γενικός γραμματέας της πρώτης εκλεγμένης διοίκησης, είχε καθοριστική συμβολή στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, στην αντιμετώπιση των ζητημάτων του δημοσιογραφικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, σε μια προκαθορισμένη παράσταση ρόλων, ο "ΣΥΝασπισμένος" Ν. Κιάος, ο "Σημιτικός" Αντ. Νταβανέλλος και ο Δ. Γκλαβάς αλληλοπροτάθηκαν για να εκλεγούν, τελικά, στο προεδρείο της ΠΟΕΣΥ: Πρόεδρος ο Δ. Γκλαβάς, γγ ο Ν. Κιάος και οργανωτικός γραμματέας ο Αντ. Νταβανέλλος, ενώ για τις άλλες θέσεις του προεδρείου εκλέχτηκαν οι: Χρ. Τελίδης (ΕΣΗΕΜ-Θ) α αντιπρόεδρος, Ελένη - Νέλη Κατσαμπά β αντιπρόεδρος (Ενωση Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων), Αν. Αναστασιάδης (Περιοδικός Τύπος) ταμίας, Ελ. Σταμούλη (Θεσσαλία - Στερεά - Εύβοια) έφορος.

Από τη συγκεκριμένη μεθόδευση επιβεβαιώνονται, ουσιαστικά, οι παρασκηνιακές, χωρίς αρχές, πολιτικοσυνδικαλιστικές συναλλαγές που έγιναν, ανάμεσα σε εκπροσώπους των παραπάνω δυνάμεων, στο περιθώριο του Συνεδρίου, με στόχο την άλωση της διοίκησης της ΠΟΕΣΥ και τον αποκλεισμό του εκπροσώπου της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας", Μ. Μαθιουδάκη. Είναι χαρακτηριστικό, από την άποψη αυτή, το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αρ. Μανωλάκος, εκδηλωνόμενος ανοιχτά με το μπλοκ αυτό των "Σημιτικών" - "ΣΥΝασπισμικών", αμέσως μετά την εκλογή της νέας διοίκησης, καμάρωνε επειδή ανακατεύτηκε και κανόνισε - όπως έλεγε - τους συσχετισμούς στις πρόσφατες εκλογές και προκαλούσε, λέγοντας πως ..."τα πήραμε όλα"!

Στην παρέμβασή του κατά τη διαδικασία της εκλογής του Προεδρείου, ο Μ. Μαθιουδάκης, αφού επισήμανε ότι η συγκρότηση του Προεδρείου μόνο στη βάση κάποιων αρχών και προγράμματος δεν έγινε, δήλωσε πως ως εκπρόσωπος της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας" θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων (εργασιακών, κοινωνικοασφαλιστικών και άλλων), που δημιουργεί η ασυδοσία των μεγαλοϊδιοκτητών και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος του δημοσιογραφικού κόσμου και γενικότερα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εληξε η προθεσμία (2005-03-19 00:00:00.0)
Προσποιήθηκαν ότι δεν άκουσαν (2001-11-08 00:00:00.0)
Οι Αντιστασιακοί δημοσιογράφοι (2000-10-17 00:00:00.0)
Εγκαίνια ιατρείων του ΕΔΟΕΑΠ (2000-05-13 00:00:00.0)
Εκλέχτηκαν οι υποστηριζόμενοι από τη ΔΑΣ (1999-03-16 00:00:00.0)
Τα αποτελέσματα στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ (1997-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ