Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να παρέμβει ο λαός κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Να παρέμβει ο ελληνικός λαός απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κάλεσε χτες από την Αρτα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, με αφορμή τη σχετική κυβερνητική απόφαση για απελευθέρωση του ενεργειακού τομέα. Συγκεκριμένα, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε:

"Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά προκαλεί βάναυσα το λαό ανακοινώνοντας, σήμερα, ότι υλοποιεί, πια και στην πράξη, το σχέδιο της απελευθέρωσης του τομέα ενέργειας. Πράγμα που σημαίνει ότι η ΔΕΗ μπαίνει πιο γρήγορα, επιταχυνόμενα, σε τροχιά ιδιωτικοποίησης, γιατί η ιδιωτικοποίηση στη ΔΕΗ έχει ξεκινήσει. Επί ΝΔ έγιναν οι πρώτες απόπειρες. Μπαίνει, λοιπόν, η ΔΕΗ σε τροχιά ιδιωτικοποίησης κάτι που σημαίνει ότι μεγάλοι επιχειρηματίες παίρνουν το δικαίωμα να πουλάνε ρεύμα στην Ελλάδα και να αξιοποιούν τη σημαντική υποδομή της ΔΕΗ, που, βεβαίως, έγινε με λεφτά του ελληνικού λαού.

Πιστεύουμε πως, ούτε ο καύσωνας ούτε τίποτα, δεν πρέπει να εμποδίσει να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός ότι η υπόθεση ΔΕΗ, που αφορά την ενέργεια, είναι υπόθεση που έχει σχέση και με την ανάπτυξη, αλλά και με την ασφάλεια της χώρας. Επομένως ο ενωμένος αγώνας, απ' άκρη σ' άκρη, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, κατά των ιδιωτικοποιήσεων τομέων στρατηγικής σημασίας και κοινής ωφέλειας, πρέπει να εκδηλωθεί στον ανώτατο βαθμό. Ποτέ δεν είναι αργά για το λαό να παρέμβει. Μάλιστα, η κυβέρνηση, για να πάρουμε και μια γεύση, ανήγγειλε ότι θα υπάρξει και μικρή αύξηση στο ρεύμα. Αυτή είναι η πρώτη γεύση. Τα επόμενα χρόνια η κατάσταση θα γίνει δραματική ως προς το κόστος.

Ακόμα θέλουμε να θυμίσουμε - αυτή είναι η θέση μας - ότι η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει μια συστηματική πολιτική προγραμματισμένης φθοράς και συκοφαντίας της ΔΕΗ. Δεν είναι τυχαίο, ότι, συνεχώς, η υπουργός Ανάπτυξης λέει πως το δίκτυο τροφοδοσίας δεν είναι καλό και φτάσαμε σε περίοδο καύσωνα να γίνεται μπλακ - άουτ και να κόβεται το ρεύμα στην Αθήνα. Είναι μια πολιτική συνειδητής φθοράς του δημόσιου τομέα, ούτως ώστε ο ελληνικός λαός - έτσι υπολογίζει η κυβέρνηση - να μην αισθάνεται μεγάλη ευαισθησία για το ξεπούλημά του. Οπως έκανε με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, το ίδιο κάνει και με τη ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ