Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηρθε η ώρα του πολιτικού αγώνα

Στην πόλη της Αρτας περιόδευσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Ηρθε πια η ώρα του πολιτικού αγώνα των εργαζομένων για τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτός ο αγώνας θα πρέπει να είναι μαζικός, ώστε να μπορεί να αποτρέψει τις παραπέρα θυσίες και να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα.

Αυτό τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας της στην Αρτα.

Η Αλ. Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον Γεράσιμο Αραβανή,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας, τον βουλευτή Ιωαννίνων του Κόμματος, Αποστόλη Τασούλα,και αντιπροσωπεία της ΝΕ Αρτας, επισκέφθηκε το πρωί το εργοστάσιο της ΙΟΝ και συζήτησε με τους εργαζόμενους. Από τη συζήτηση προέκυψε πως η εταιρία έχει κέρδη από τις πωλήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πως οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα εργασιακά προβλήματα, καθώς πληρώνονται ικανοποιητικότερα από τη Συλλογική Σύμβαση και δεν αντιμετωπίζουν την ανασφάλεια των απολύσεων όπως σε άλλες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την προωθούμενη κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων, που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών.

Η Αλ. Παπαρήγα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κατάσταση της επιχείρησης και των εργαζομένων, σημειώνοντας πως το ΚΚΕ χαίρεται όταν οι επιχειρήσεις λειτουργούν και οι εργαζόμενοι έχουν μόνιμη και σταθερή δουλιά. Πρόσθεσε, όμως, πως κανένας εργαζόμενος δε θα πρέπει να εφησυχάζει, καθώς υπάρχει γενικότερη επίθεση στις εργασιακές σχέσεις από την κυβέρνηση. Κάλεσε τους εργαζόμενους να επαγρυπνούν και να οργανώσουν την αντίστασή τους, γιατί - σημείωσε - αν περάσει το νομοσχέδιο, τότε κανένας εργαζόμενος δε θα είναι εξασφαλισμένος και οι εργοδότες θα το χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για να παίρνουν πίσω τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στη συνέχεια η Αλ. Παπαρήγα περιόδευσε στην αγορά της Αρτας και συζήτησε με τους καταστηματάρχες τα προβλήματά τους. Πέρασε και από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της περιοχής. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την έκπληξή της όταν πληροφορήθηκε πως τα σχολεία δε λειτουργούν όλα σε πρωινή βάση λόγω έλλειψης κτιρίων. Μάλιστα, προειδοποίησε για τα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, κάτι που θα αναγκάσει τους εργαζόμενους να επωμιστούν και άλλα βάρη για να μορφώνουν τα παιδιά τους.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το Νοσοκομείο Αρτας. Διαπιστώθηκε πως, ενώ το νέο νοσοκομείο είναι υπερσύγχρονο από άποψη κτιριακή και εξοπλισμό, του λείπει κάτι πολύ σημαντικό για να αποδώσει: το προσωπικό. Διαπιστώθηκε πως υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ιδιαίτερα στην Παιδιατρική Κλινική, όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ζήτησε από το ΚΚΕ να παρέμβει στη Βουλή για το ζήτημα αυτό.

Η παρέμβαση στη Βουλή είναι το πιο εύκολο και πιο ανώδυνο ζήτημα, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας πως βουλευτές πολλών κομμάτων δεν έχουν πρόβλημα να στηρίζουν τα τοπικά προβλήματα κάθε περιοχής. Ωστόσο, τα τοπικά προβλήματα είναι προϊόντα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που στηρίζουν όλοι οι βουλευτές. Το δύσκολο - σημείωσε - είναι αυτό που κάνει το ΚΚΕ, το οποίο επισκέπτεται εργαζόμενους, προσπαθώντας να τους ενημερώσει για τα προβλήματα που έρχονται και να τους καλέσει στο δρόμο της συστράτευσης και της αντίστασης.

Το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου συνόψισε τα συμπεράσματα από την περιοδεία της. Το βράδυ μίλησε σε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Νομαρχίας) στην Αρτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ