Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι φιέστες δεν μπορούν να κρύψουν την αντιλαϊκή πολιτική

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λαμία

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη μας και οι τελετές των εγκαινίων δεν είναι δυνατόν ν' αντιστρέψουν την εικόνα που διαμορφώνει ο λαός στη συνείδησή του, συνέπεια των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης που υπηρετεί τις εντολές των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και των υπερατλαντικών "συμμάχων", που εξυπηρετεί την ολιγαρχία του πλούτου. Αυτό υπογραμμίζει ανακοίνωση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην περιοχή και επισημαίνει: Ανεργοι, αυτοί που πλήττονται από το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων ("Λάρκο", τράπεζες, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ κ.ά.) μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που στενάζουν, αγρότες με αβέβαιο μέλλον, μαθητές που ακριβοπληρώνουν την ελπίδα στα φροντιστήρια, με αβέβαιο μέλλον στην ουρά των ανέργων, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, όσοι χρειάστηκε ή χρειάζεται να κοιτάξουν την υγεία τους και βλέπουν τα προβλήματα των κακοχρηματοδοτούμενων υπηρεσιών της, οι κακοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που δήθεν φταίνε για όλα...

Δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι "γλάστρες" σε μια ρωμαϊκού τύπου υποδοχή για να αντιστραφεί η κακή εικόνα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Αντίθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση:

  • Ολοι διαμαρτύρονται και προσπαθούν να συνταιριάξουν τα βήματά τους σε αποτελεσματικούς ενωτικούς αγώνες που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους και θα εξασφαλίζουν καλύτερες μέρες.
  • Ολοι αυτοί φροντίζουν να μην αιφνιδιαστούν το καλοκαίρι με τις καινούριες αντιλαϊκές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης (ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις).
  • Αρνούνται να χειροκροτήσουν την πολιτική που πολεμάνε.
  • Είναι νωπές οι οσμές των δακρυγόνων στην πόλη μας, που προήλθαν από την πολιτική σιδερένιας πυγμής του προστάτη των συμφερόντων των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου.

Βεβαίως, στην υποδοχή θα συμμετέχουν - και μερικοί θα κουνάνε τα σημαιάκια - εκείνοι που νέμονται την εξουσία. Εκείνοι που είναι ευχαριστημένοι με τα ψίχουλα που περισσεύουν γι' αυτούς από τα μεγάλα φαγοπότια. Αυτοί που τους υποσχέθηκαν ή τους κρατάνε και όσοι έχουν ακόμη αυταπάτες.

Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ θεωρεί πως η καλύτερη απάντηση στις φιέστες αυτές είναι το δυνάμωμα των αγώνων. Ο συντονισμός της δράσης των εργαζομένων. Η συμμαχία μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων για να ανατραπεί η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή επίθεση.

Σ' αυτούς τους αγώνες οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουν όπως πάντα, υπογραμμίζει και καταλήγει η ανακοίνωση: Θεωρούμε πως οι ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι η καλύτερη ευκαιρία να δείξετε σ' όλους αυτούς πως δε σας έχουν στο τσουβάλι. Να μην επιτρέψετε να χρησιμοποιήσουν την ψήφο σας για έγκριση αυτής της πολιτικής που σας ταλαιπωρεί και χειροτερεύει τη ζωή σας.

Το ΚΚΕ θεωρεί πως η ζεύξη του Μαλιακού θα βλάψει την περιοχή. Διαμαρτυρόμαστε γι' αυτή την κυβερνητική επιλογή, που διευκολύνει τους μεγαλοεργολάβους αλλά δεν περιορίζουμε την κριτική και τη διαμαρτυρία μας απέναντι στο κυβερνητικό κλιμάκιο μόνο σ' αυτό το ζήτημα. Προβάλλουμε αγωνιστικά και όλα τα άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ