Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΠΑΠ
Αθλιότητες κυβερνητικού συνδικαλισμού

Πλειοδότησαν σε αντικυβερνητικές κορόνες, κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση επέλεξε σκόπιμα "τη μέθοδο του σαλαμιού" στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, για να αποτρέψει το κοινό μέτωπο των εργαζομένων, χαρακτήρισαν ως "εντελώς απαράδεκτο" το νέο κανονισμό εργασίας, δεσμεύτηκαν ότι επ' αυτού δε συζητούν λέξη, εκτός αν... και στο διά ταύτα, πρότειναν "αντίσταση από έναν - έναν ξεχωριστά"!

Βέβαια, οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν δεν αφορούσαν την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής ξεπουλήματος και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά για τον τρόπο που επιχειρείται η εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Ολα τα παραπάνω διέπραξαν χτες κυβερνητικοί συνδικαλιστές στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), συνεπικουρούμενοι από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, μιλώντας σε ενημερωτική συγκέντρωση των εργαζομένων, όπως εξελίχθηκε, τελικά, η προγραμματισμένη γενική συνέλευση του κλάδου, λόγω έλλειψης απαρτίας. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία στην ηγεσία της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) υποχρεώθηκε στη σύγκληση γενικής συνέλευσης μετά από πιέσεις της ΔΑΣ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) και υπό το βάρος του νέου αντεργατικού κανονισμού που κοινοποίησε η διοίκηση του ΗΛΠΑΠ. Ωστόσο, φρόντισαν με τον τρόπο τους να την υπονομεύσουν, αφού δε φιλοτιμήθηκαν να τοιχοκολλήσουν στους χώρους δουλιάς τη σχετική ανακοίνωση!

Ο πρόεδρος της Ενωσης Θ. Κορδός,παρά τις αντικυβερνητικές κορόνες, επί της ουσίας, διατύπωσε τη διαφωνία του με τον τρόπο που επιχειρεί να περάσει τα μέτρα της η κυβέρνηση και όχι με την πολιτική που εφαρμόζει. Υποστήριξε ότι είναι ανέφικτο το κοινό μέτωπο, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ακόμα και για τους εργαζόμενους στον ΗΛΠΑΠ, τα προβλήματα δεν είναι ίδια για όλους! Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Π. Πάτσιος,ενώ και οι δύο κάλεσαν τους εργαζόμενους σε ξεχωριστό αγώνα!

Ο Φωτ. Τριχάς,εκπρόσωπος της ΔΑΣ κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική που έχει στόχο το ξεπούλημα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Επανέλαβε την πάγια πρόταση της παράταξης, αλλά και όλου του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου μέχρι πρόσφατα, για ενιαίο - δημόσιο συγκοινωνιακό φορέα. Καταλήγοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους σε ενωτικό και συντονισμένο αγώνα, για την απόκρουση των κυβερνητικών σχεδίων για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ