- Κέρδη μεγάλα και καταπατητές. Αυτοί είναι η αιτία, που βάζουνε φωτιές. Η πολιτική σας είναι εμπρηστική, με αγώνες λαϊκούς θ' ανατραπεί. Τα συνθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, ασταμάτητα, ξανά... - 1998-08-07 00:00:00.0"/> - Κέρδη μεγάλα και καταπατητές. Αυτοί είναι η αιτία, που βάζουνε φωτιές. Η πολιτική σας είναι εμπρηστική, με αγώνες λαϊκούς θ' ανατραπεί. Τα συνθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, ασταμάτητα, ξανά... - 1998-08-07 00:00:00.0" /> "Αυτή είναι η αιτία που βάζουνε φωτιές" | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αυτή είναι η αιτία που βάζουνε φωτιές"
  • Οι κομμουνιστές της Αθήνας, με μια δυναμική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, έδειξαν τον ένοχο
  • "Η λαϊκή αντίσταση πρέπει να επιβάλει αλλαγή της δασικής πολιτικής και ανάκτησης του δημοσίου χώρου", σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής

"Κέρδη μεγάλα και καταπατητές. Αυτοί είναι η αιτία, που βάζουνε φωτιές". "Η πολιτική σας είναι εμπρηστική, με αγώνες λαϊκούς θ' ανατραπεί".

Τα συνθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, ασταμάτητα, ξανά και ξανά, οργισμένα: "Να ποιοι είναι οι εμπρηστές: Κυβέρνηση, συμφέροντα και καταπατητές",έγραφε το πανό. Υπογραφή: Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ.

Τα πράγματα ειπώθηκαν, τελικά, με τ' όνομά τους. Ηταν μία πρώτη δυναμική απάντηση, όχι κλάμα, όχι μια "πρασινούλικη" ευαισθησία της στιγμής, έτσι για να καταγράψουν κάποιοι και ως "οικολόγοι" μια κάποια παρέμβασή, μα απάντηση αποφασιστικού αγώνα, απάντηση ανθρώπων που δεν πιπιλάνε δάχτυλο, όταν γύρω τους καίγεται ο τόπος, όχι από "θεία τιμωρία", αλλά γιατί νομοτελειακά αυτό το κοινωνικό - οικονομικό σύστημα είναι υποχρεωμένο να κάψει τα πάντα, προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών, οι οποίοι ήδη πάνω στα καμένα σχεδιάζουν το πώς θα υλοποιηθούν οι "επενδύσεις" τους, δηλαδή το ξεκοκάλισμα των τρισεκατομμυρίων του πακέτου Σαντέρ και του συνοδευτικού της Ολυμπιάδας 2004.

Τα συνθήματα των διαδηλωτών, που ξεκίνησαν από την Ομόνοια και έφτασαν στο Σύνταγμα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες. Αυτοί που βγήκαν στο δρόμο ξέρουν τι έχουν απέναντί τους: "Να αποσυρθεί το δασοκτόνο νομοσχέδιο Τζουμάκα, να μην κατατεθεί το νομοσχεδίου Παπαντωνίου που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και να παραιτηθεί ο υπουργός Γεωργίας", είναι η απαίτησή τους.

"Πρέπει η λαϊκή αντίσταση να επιβάλει αλλαγή της δασικής πολιτικής και ανάκτησης του δημοσίου χώρου", σημείωσε χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους ο υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής."Η κυβέρνηση - συνέχισε - έχει βαρύτατες ευθύνες με τα νομοσχέδια του υπουργείου Γεωργίας και τη μεταφορά της κατάσβεσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για το σταμάτημα αυτής της πολιτικής που οδηγεί στους εμπρησμούς. Ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση της δασοπροστασίας στα χέρια του. Να μπει ένα φρένο στην ιδιοποίηση του δημόσιου χώρου από το κεφάλαιο. Μεγάλα συμφέροντα ενδιαφέρονται για τις εκτάσεις στην Αττική και λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων".

Από τη μεριά της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", ένας κατ' εξοχήν αρμόδιος, ο δασολόγος Αντώνης Ραλάτος σημειώνει: "Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που δωρίζει 400.000 στρέμματα καταπατημένης δημόσιας γης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας, που νομιμοποιεί την καταπάτηση των δασικών εκτάσεων και η μεταφορά της αρμοδιότητας δασοπυρόσβεσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι οι καταστροφικές αντιδασικές επιλογές, που μαζί με τη χρόνια λιτότητα στις δαπάνες για τα δάση αποτελούν το μακρύ χέρι των μεγάλων συμφερόντων, οπλίζουν τους εμπρηστές, τους καταπατητές και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς. Τι άλλη χρείαν έχουμε αποδείξεων για τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν; Οι επιλογές αυτές δείχνουν την ανάγκη να αναπτυχθεί η πάλη του λαού για την ανατροπή της αντιδασικής αυτής πολιτικής. Ο λαός και με τον αγώνα, αλλά και με την ψήφο του στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές πρέπει να καταδικάσει την κυβερνητική πολιτική".

Η διαδήλωση της ΚΟΑ ενώθηκε στο Σύνταγμα με αντιπροσωπείες οικολογικών οργανώσεων, που έκαναν συμβολική παράσταση έξω από τη Βουλή.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της εκδήλωσης των οικολογικών οργανώσεων, ο Κ. Διάκος καταδίκασε την εμπρηστική πολιτική της κυβέρνησης. Από το Σύλλογο Δασολόγων, ο Γ. Στάμου έκανε λόγο για πολιτικά και οικονομικά κίνητρα, που ευθύνονται για την οικολογική καταστροφή του συντελείται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οπλο στα χέρια του λαού (2007-07-20 00:00:00.0)
Δασοκτόνο «γαϊτανάκι» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (2006-09-10 00:00:00.0)
Εγκληματική εμπρηστική πολιτική (2001-06-10 00:00:00.0)
Εμπρησμός κατ' εξακολούθηση (1998-08-06 00:00:00.0)
Προμελετημένο έγκλημα (1998-07-08 00:00:00.0)
ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ η κυβερνητική πολιτική (1998-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ