Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ουσιαστική ενημέρωση του λαού για ΕΕ και ΝΑΤΟ

Επιστολή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, για ν' ανοίξει η συζήτηση και να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις συνέπειες ΟΝΕ - ΕΥΡΩ, Συνθήκης Αμστερνταμ, Συμφώνου Σταθερότητας, "Ατζέντας 2000", ΝΑΤΟ κλπ. από τα ΜΜΕ

Το ζήτημα της ουσιαστικής ενημέρωσης των εργαζομένων, γενικότερα του ελληνικού λαού από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για τα μεγάλα προβλήματα που σχετίζονται με την ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις ΝΑΤΟικές εξελίξεις κ.ά., ιδιαίτερα ενόψει των Ευρωεκλογών,θέτει το ΚΚΕ με επιστολή που απέστειλε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ ΑΕ Π. Παναγιώτου,ζητώντας, επιτέλους, να ανοίξει συζήτηση από τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα για τα σημαντικότατα αυτά ζητήματα, ώστε να ενημερωθεί ο λαός.

Συγκεκριμένα, στη σχετική επιστολή του Γραφείου Τύπου προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ ΑΕ, υπογραμμίζονται τα παρακάτω:

"Το Κόμμα μας προσκαλείται και συμμετέχει σε εκπομπές σχετικές με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, όπως αποκαλούνται, που διοργανώνουν η ΝΕΤ και η ΕΤ-1. Θεωρούμε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γενικότερα, στην οποία όμως συμβάλλουν και οι εν λόγω εκπομπές, είναι πολύ σοβαρή, γεγονός που μας υποχρεώνει να θέσουμε το πρόβλημα, που, κατά τη γνώμη μας, υπάρχει. Θα αναρωτηθείτε, ασφαλώς, ποιο είναι το πρόβλημα. Το θέτουμε ευθέως.

Από τον όρο "πολιτικές εξελίξεις" έχουν αποκλειστεί τα κύρια θέματα που σχετίζονται με το μέλλον του ελληνικού λαού, αλλά και με το ζοφερό παρόν του. Αναφέρουμε συνοπτικά: Την ΑΤΖΕΝΤΑ 2000. Το "Σύμφωνο Σταθερότητας". Τη Συνθήκη του Αμστερνταμ. Την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ. Τη νέα δομή του ΝΑΤΟ και τις τελευταίες - πριν 10 μέρες - τραγικές για τους λαούς αποφάσεις του, όπως συζητήθηκαν στην κοινοβουλευτική σύνοδο των χωρών - μελών του.

Γι' αυτά τα θέματα, για τα οποία πολλοί φροντίζουν να κρατούν το λαό στο σκοτάδι, καθώς και για άλλα παρόμοιου βάρους, τα κρατικά κανάλια, είτε δεν ασχολούνται, είτε, όταν ασχολούνται με ορισμένα, το κάνουν με έναν τρόπο ελάχιστα διαφωτιστικό. Γενικά, δεν υπάρχει η δυνατότητα το κάθε κόμμα - όχι σε μια, δυο εκπομπές - να αναπτύξει αναλυτικά τις θέσεις του, ώστε να μάθουν οι εργαζόμενοι τι είναι και τι σημαίνει το ΕΥΡΩ, η απόφαση του ΝΑΤΟ να επεμβαίνει παντού, τι λέει αναλυτικά η Συνθήκη του Αμστερνταμ, τι είναι η "Ατζέντα 2000", που η συντριπτική πλειοψηφία ούτε την ονομασία δε γνωρίζει, κ.ά. Τα παραπάνω γίνονται πιο εμφανούς σημασίας, αν σκεφθεί κανείς ότι πηγαίνουμε και για τις Ευρωεκλογές.

Το ΚΚΕ έχει θέσει, και με επιστολή της ΓΓ της ΚΕ προς τον πρωθυπουργό, το ζήτημα της ανάγκης να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση του λαού στα της ΕΕ από τα τηλεοπτικά κανάλια.

Επαναφέρουμε τις προτάσεις μας: Να διοργανωθούν συζητήσεις με εξειδικευμένα θέματα: ΕΥΡΩ - ΟΝΕ - ΝΑΤΟ - ΑΤΖΕΝΤΑ 2000 - Συνθήκη Αμστερνταμ - Σύμφωνο Σταθερότητας κ.ά. Οι σχετικές εκπομπές να αυξηθούν ουσιαστικά, σε χρόνο και αριθμό. Να εξασφαλιστεί και η συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των εργαζομένων, αγροτών, ΕΒΕ κλπ.

Γνωρίζουμε, φυσικά, ότι ορισμένοι δεν είναι σύμφωνοι με την ανάγκη να ενημερωθεί ο λαός. Οπως, επίσης, δε μας διαφεύγει η επιδίωξη να συνηθίσει ο λαός στην αναμονή των εξελίξεων "από τα πάνω" και ο ίδιος να τίθεται ποικιλοτρόπως στο περιθώριο. Αν, όμως, αυτή η πρακτική γίνεται συστηματική από τα ιδιωτικά ΜΜΕ, δεν μπορεί να γίνεται και από τα κρατικά, που πρέπει να ενημερώνουν ουσιαστικά για τα κρίσιμα ζητήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ