Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχισε και η "προεδρολογία"...

Την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός "ρίχνει" στο τραπέζι της "εκλογολογίας" την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα γίνει το 2000, η κυβέρνηση με δηλώσεις του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα εμφανίζεται να μην... αντιλαμβάνεται τη δημιουργία προεκλογικού κλίματος.

"Ο πρωθυπουργός, είπε ο Δ. Ρέππας, έκανε μια αναφορά στον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ, που μεταξύ των άλλων προβλέπει τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, στο τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης, το 2000. Στο πλαίσιο της συζήτησης σχολίασε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Μάρτιο του 2000, με αφορμή μια πιθανή εμπλοκή, ως προς την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν αναφέρθηκε σε αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλωστε, δεν έχουν ληφθεί τέτοιες αποφάσεις. Το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, σε εύθετο χρόνο".

Αφού είπε αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως "οποιαδήποτε, όμως, "προεδρολογία" είναι επιζήμια, διότι είναι πρόωρη και δε βοηθά την ομαλή λειτουργία των θεσμών στην πατρίδα μας". Δίνοντας δε, τον ορισμό της"προεδρολογίας" ο Δ. Ρέππας είπε πως "έχει σχέση με τη συζήτηση περί του ποιος θα υποστηριχτεί από το κάθε κόμμα, για το ανώτατο αξίωμα της Πολιτείας. Οι πολιτικές εκτιμήσεις, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τις εξελίξεις που ενδεχομένως προκύψουν, δεν αποτελούν προεδρολογία, δοθέντος ότι, αυτή την ώρα, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση, που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, δεν κάνουν οποιαδήποτε αναφορά σε θέμα που έχει σχέση με το πρόσωπο, το οποίο θα υποδειχτεί ή θα υποστηριχτεί από το ΠΑΣΟΚ, την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Τέλος και όσον αφορά τον Κ. Στεφανόπουλο, δήλωσε χτες ότι κατά την προχτεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο δεύτερος δεν έθεσε θέμα επανεκλογής του στο ύπατο αξίωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ