Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Προετοιμασίες για συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Ο Πρόεδρος Κληρίδης ενημέρωσε χτες, σε γενικές γραμμές, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα της σύσκεψης της περασμένης Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αρχηγοί των κομμάτων επιφυλάχτηκαν να τοποθετηθούν κατά τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη. Επίσης, χτες ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Β. Λυσσαρίδης για τις συνομιλίες που είχε προχτές στην Αθήνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Οι αρχηγοί των κομμάτων δεσμεύτηκαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τα όσα τους είπε ο Πρόεδρος Κληρίδης, μέχρις ότου το Εθνικό Συμβούλιο συζητήσει το θέμα των πυραύλων και πάρει οριστική απόφαση. Η πραγματικότητα, ωστόσο, παραμένει η ίδια, αφού ο κυπριακός λαός δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για το τι έγινε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ίδια η κυπριακή κυβέρνηση αναμένει κάποιες σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες, όπως πιστεύει, θα τη βγάλουν από το σημερινό αδιέξοδο. Μια από τις εξελίξεις αυτές, θα είναι η παρέμβαση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, παρέμβαση η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί, αν τελικά εκδηλωθεί, στο τελευταίο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, αμέσως μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην οποία θα συζητηθεί η ανανέωση, για 6 ακόμη μήνες, της θητείας της Διεθνούς Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Σπύρος Κυπριανού, σε σύντομη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους λίγο μετά την ενημέρωση του Προέδρου Κληρίδη, άφησε σοβαρά υπονοούμενα εναντίον του Γλ. Κληρίδη, ότι απέκρυψε την αλήθεια σχετικά με τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Σπύρος Κυπριανού, εκφράζοντας τη δυσφορία του, απέφυγε να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερώτηση των δημοσιογράφων, σε σχέση με την ενημέρωση που είχαν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων από τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, είπε ότι δε δέχεται την άποψη πως δεν υπήρχε τίποτα το καινούριο στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν δεν υπήρχε τίποτε καινούριο, τόνισε, ο Πρόεδρος Κληρίδης δε θα πήγαινε στην Αθήνα. Ας μην αυταπατόμεθα, πρόσθεσε, και προπάντων να σεβόμαστε τον κόσμο που μας ακούει και μας βλέπει. Προς το παρόν, θέλω να μείνω ως εδώ. Αυτό το καινούριο θα το συζητήσουμε, όταν θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο, όταν θα έρθει η ώρα να το συζητήσουμε. Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Δημοκρατών Μιχ. Παπαπέτρου δήλωσε ότι το κόμμα του έχει ήδη ταχθεί ενάντια στην έλευση των πυραύλων. Το Εθνικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, πρέπει να επανεξετάσει το θέμα των πυραύλων με βάση τα νέα δεδομένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ