Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ασαφείς απαντήσεις για το πότε θα λειτουργήσει...

Συζητήθηκε Ερώτηση χτες στη Βουλή του βουλευτή του ΚΚΕ, Αχ. Κανταρτζή προς τον υφυπουργό Υγείας, Ν. Φαρμάκη

Κάθε λόγο έχουν να ανησυχούν, να επαγρυπνούν και να εντείνουν τις αγωνιστικές πιέσεις τους οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, όσον αφορά τη λειτουργία του (ζωτικής σημασίας για την περιοχή) Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας. Ανοιχτά άφησε χτες όλα τα ενδεχόμενα για τη λειτουργία του ο υφυπουργός Υγείας Νίκος Φαρμάκης,απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή σχετικά με τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα θέσουν το νοσοκομείο σε λειτουργία.

Παίρνοντας το λόγο ο υφυπουργός Υγείας Ν. Φαρμάκης, είπε ότι "είναι αντικειμενικές οι δυσκολίες των προθεσμιών που θέτουν οι νόμοι" και "αυτή η αντικειμενική δυσκολία δεν μπορεί να ξεπεραστεί". Πρόσθεσε δε πως "υπάρχουν και αντικειμενικές δυνατότητες ή αδυναμίες. Αναφέρομαι στα οικονομικά του κράτους. Ενα τέτοιο νοσοκομείο δεν μπορεί να δεσμεύσει αυτόματα τα κονδύλια για προσωπικό ή για οτιδήποτε άλλο όλων των νοσοκομείων της χώρας. Οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι".

Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής τόνισε πως το νοσοκομείο "παραδόθηκε με καθυστέρηση. Δεύτερον πέρασαν οχτώ μήνες από την καθυστέρηση και ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα", προσθέτοντας ότι "εκκρεμεί η προκήρυξη για δεκαεφτά θέσεις γιατρών", καθώς και ότι έχουν προκηρυχτεί και άλλες θέσεις, όμως "ακόμα κι αν πληρωθούν οι θέσεις αυτές, αυτό δε θα γίνει νωρίτερα από το καλοκαίρι", "το νοσοκομείο όμως για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία προβλέπει πάνω από δύο χιλιάδες θέσεις εργαζομένων νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Είναι φανερό ότι ακόμα κι αν γίνουν οι προσλήψεις αυτές δεν πρόκειται να λειτουργήσει τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά". Κατέληξε σημειώνοντας ότι "τριάντα χιλιάδες περιστατικά φεύγουν κάθε χρόνο από τη Θεσσαλία για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή τα Γιάννενα όσον αφορά την τριτοβάθμια περίθαλψη. Για μια ακόμη φορά θα επαναλάβουμε ότι ο λαός της περιοχής της Θεσσαλίας δεν μπορεί να εφησυχάζει από τη στάση αυτή της κυβέρνησης. Η υπόθεση λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Θεσσαλίας είναι υπόθεση που αφορά όλο το λαό της περιοχής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ