Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Φόρτσα Ντ' Αλέμα"!

"Είμαστε υπερήφανοι για την απόφαση του Ντ' Αλέμα"... Η δήλωση, με αφορμή το θέμα Οτσαλάν, έγινε στις 25 - 11 - 98 και ανήκει στον πρόεδρο του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλο. Προφανώς, ο ΣΥΝ θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία να εξαργυρώσει, στο εσωτερικό, μια στάση εκ μέρους των Ιταλών ομοϊδεατών του, που αποδείχτηκε μετά από λίγες μέρες ακάλυπτη "κεντροαριστερή" επιταγή. Την επομένη, στις 26 - 11 - 98, ο Κ. Σημίτης, "κεντροαριστερός" κι αυτός, δήλωσε ότι είναι "υπέρ της παροχής πολιτικού ασύλου στον κ. Οτσαλάν και πιστεύει ότι η Ιταλία καλώς χειρίζεται το θέμα". Είναι προφανές ότι θέλησε κι αυτός να εξαργυρώσει στο εσωτερικό την κίβδηλη εκδοχή Ντ' Αλέμα πως θα παραχωρούνταν πολιτικό άσυλο στον Οτσαλάν από την Ιταλία. Βέβαια, κανείς τους δεν ασχολήθηκε με την εμφάνιση - από την ιταλική "κεντροαριστερά" - του θέματος Οτσαλάν ως "νομικό" (!) πρόβλημα... Κανείς τους δε σκέφτηκε να ασκήσει κριτική στον κ. Ντ' Αλέμα, που ζητούσε - εξ αρχής - να καταδικαστεί το δικαίωμα του κουρδικού λαού στον ένοπλο αγώνα, ώστε να χορηγήσει, τάχα, άσυλο στον Οτσαλάν.

***

Μια βδομάδα πριν από τις δηλώσεις Σημίτη και Κωνσταντόπουλου, η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", εκστασιασμένη από τα λόγια του Ντ' Αλέμα, σε σχόλιο υπό τον τίτλο "Φόρτσα Ντ' Αλέμα", κατηγορούσε τους Ελληνες κομμουνιστές - χωρίς να τους κατονομάζει - και αναφερόμενη στους "δικούς μας επαναστάτες του γλυκού νερού, που έχουν ισοπεδώσει τα πάντα", όπως έλεγε, συνέχισε ότι εννοεί "αυτούς που τους βλέπουν όλους ίδιους, που δε βλέπουν καμία διαφορά, είτε κυβερνά, π.χ., ο Ντ' Αλέμα είτε ο Μπερλουσκόνι". Ολα τα παραπάνω ...ευφυή, τα έγραφε η "Ελευθεροτυπία" στις 19 - 11 - 98.

***

Εκτοτε, ο κ. Ντ' Αλέμα και η ιταλική "κεντροαριστερά" ανακάλυψαν ότι ο Οτσαλάν είναι "λαθρομετανάστης". Εκτοτε, ο κ. Ντ' Αλέμα έφτασε στο σημείο να πει ότι ο Οτσαλάν είναι "τρομοκράτης"! Εκτοτε, οι Ευρωπαίοι "κεντροαριστεροί" έχουν - στο πλαίσιο της ΕΕ - κάνει "μπαλάκι" τον Οτσαλάν και μαζί το δράμα ενός ολόκληρου λαού, ψάχνοντας τους τρόπους που θα δικάσουν τον "τρομοκράτη"! Εκτοτε, κανείς από τους δικούς "κεντροαριστερούς" δεν έχει ανοίξει το στοματάκι του, το, κατά τ' άλλα, πρόθυμο να μιλά για"επαναστάτες του γλυκού νερού"... Ετσι συμβαίνει με τους ...νερόβραστους"κεντροαριστερούς" υπερασπιστές του διεθνούς δικαίου. Πάντως, ομολογούμε ότι τώρα αναγνωρίζουμε τη "διαφορά" μεταξύ Μπερλουσκόνι και Ντ' Αλέμα. Ο πρώτος, ο "κεντροδεξιός", αποκάλεσε τον Οτσαλάν "τρομοκράτη" μόλις πάτησε στην Ιταλία. Ο δεύτερος, ο "κεντροαριστερός", τον αποκάλεσε "τρομοκράτη" μετά από 20 μέρες... Φανταζόμαστε ότι και στην "Ελευθεροτυπία" και αλλού την έχουν εντοπίσει αυτή τη "διαφορά". Αλλωστε, τους κάνει τόσο "υπερήφανους"...

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ