Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Κατάφωρη διάκριση σε βάρος του ΚΚΕ

Το ΔΣ του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου αρνείται να παραχωρήσει αίθουσα για πραγματοποίηση εκδήλωσης του Κόμματος

Τουλάχιστον ερωτηματικά προκαλεί η κατάφωρη διάκριση σε βάρος του ΚΚΕ και του ευρωβουλευτή του Γ. Θεωνά,από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Ευαγγέλου και Λούκα Μπελλώνια, στα Φηρά Σαντορίνης. Συγκεκριμένα το εν λόγω ίδρυμα, με απόφασή του, που κοινοποιεί τόσο προς τον ευρωβουλευτή όσο και προς της ΝΕ Κυκλάδων του ΚΚΕ, αρνείται να κάνει δεκτή αίτηση του Γ. Θεωνά και της ΝΕ, για παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος, προκειμένου εκεί ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην επικείμενη επίσκεψή του στο νησί από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, να πραγματοποιήσει σύσκεψη φορέων και εκδήλωση ενημέρωσης για όλο τον θηραϊκό λαό.

Καταγράφουμε εδώ την ακριβή απάντηση της υπευθύνου του ΙδρύματοςΣοφία Θανοπούλου, με αριθμό. πρωτ.209 και 210 αντίστοιχα, που αναφέρει:

"Σχετικά με την από 28/11/98 αίτησή σας για παραχώρηση της αιθούσης του Ιδρύματος Λουκά και Ευάγγελλου Μπελλώνια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για πολιτικού περιεχομένου ομιλίες δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθεί η αίθουσα. Οι σκοποί του Ιδρύματος είναι καθαρά πολιτιστικοί και για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να αρνηθούμε την παραχώρηση της αίθουσας για κάθε πολιτική εκδήλωση, οποιουδήποτε κόμματος".

Ομως, για να δούμε την αλήθεια των ισχυρισμών των υπευθύνων του Ιδρύματος πρέπει να σημειώσουμε τα εξής δεδομένα. Κατ' αρχάς το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος, που έχει γίνει με δαπάνες των κ. κ. Λουκά και Ευάγγελου Μπελλώνια, έχει χτιστεί σε δημόσιο χώρο, ενώ στα λειτουργικά του έξοδα και στο ΔΣ συμμετέχουν και φορείς του νησιού. Επίσης, ο χώρος αυτός έχει χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιείται για διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν το ίδιο το νησί, όπως π.χ. συναντήσεις φορέων με υπουργούς και κρατικούς λειτουργούς, τον Υπουργό Εσωτερικών, Αιγαίου και βουλευτές κομμάτων, επίσης ενημερώσεις του νομάρχη προς τους φορείς του νησιού. Ακόμη σημειώνουμε ότι έχει φιλοξενήσει εκδήλωση με τον παράγοντα της ΕΕ, κ Βεστρίγκεν, διάφορες πολιτικές εκδηλώσεις πολιτικών παραγόντων όπως οι κ. κ Γ. Ράλλης, Στ. Μάνος, ο πρώην επίτροπος της ΕΕ κ. Κοντογιώργης. Προσθέτουμε δε, ότι κάθε χρόνο το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος δίνει το "βήμα" του στον κ. Γ. Μαρίνο του "Οικονομικού Ταχυδρόμου", που επιδίδεται στις γνωστές του επιθέσεις ενάντια σε αγωνιζόμενους απεργούς, σε πολιτικούς φορείς που τους συμπαραστέκονται και βέβαια λανσάρει τις... καθόλου πολιτικές απόψεις του. Εμείς απλά ρωτάμε, αν η αρνητική απάντηση στο ΚΚΕ και η παρεμπόδιση στη διοργάνωση ενημερωτικής πολιτικής εκδήλωσης, δεν είναι διάκριση τότε τι είναι;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ