Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οπλο για τους εργαζόμενους

Μια ακόμα ουσιαστική παρέμβαση σχετικά με τις εξελίξεις που προωθούνται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, επιχειρεί το ΚΚΕ με το ντοκουμέντο που επεξεργάστηκε και έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα η ΚΕ, με την Απόφασή της για τις εξελίξεις στην ΕΕ. Πρόκειται για μια Απόφαση μεγάλης αξίας που έρχεται να επιβεβαιώσει με την ίδια την πείρα των αρνητικών εξελίξεων και των κοινωνικών αγώνων που αναπτύχθηκαν ως τώρα, την ορθότητα των προηγούμενων επεξεργασιών, αναλύσεων και διαπιστώσεων του Κόμματος. Μια Απόφαση που έρχεται να προειδοποιήσει, στη συγκεκριμένη φάση, για τις ακόμα πιο αντιδραστικές εξελίξεις με την Οικονομική και Νομισματική Ενωση, πατώντας στην πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και τις δραματικές επιπτώσεις από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, την όξυνση όλων των λαϊκών προβλημάτων. Αλλά και την ένταση του αυταρχισμού, τις διώξεις, τα αγροτοδικεία, τα ΜΑΤ, τις δικαστικές απαγορεύσεις των απεργιών, την επιστράτευση γενικά κατασταλτικών μηχανισμών και μέτρων ως αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ έρχεται να αποκαλύψει τις νέες, ακόμα πιο αντιδραστικές, ταξικές πολιτικές της ΕΕ που προωθούνται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, υπέρ των συμφερόντων της ολιγαρχίας, του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

Σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα - θιασώτες της ΟΝΕ που συσκοτίζουν την οδυνηρή πραγματικότητα και παρουσιάζουν το μαύρο - άσπρο, χρησιμοποιώντας ακόμα και την ιδεολογική τρομοκρατία του δήθεν μονόδρομου, το ΚΚΕ, υπεύθυνα με τις νέες ολοκληρωμένες επεξεργασίες του, σε μια κρίσιμη φάση, παρεμβαίνει, ξανά, για να ενημερώσει και προειδοποιήσει την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες, όλες τις λαϊκές δυνάμεις, για το πού οδηγούν την κατάσταση με την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ, με τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, το σύμφωνο Σταθερότητας, τη Σένγκεν κλπ. Αποκαλύπτει ότι πίσω από την όξυνση των λαϊκών προβλημάτων και τις δραματικές εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων και της χώρας, βρίσκονται οι πολιτικές της ΕΕ και οι καπιταλιστικές "αναδιαρθρώσεις" της που υλοποιεί υποτακτικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν τα άλλα κόμματα. Και, δεν είναι άσχετο με τα παραπάνω, ότι όλος ο ημερήσιος Τύπος χτες και τα άλλα ΜΜΕ "έθαψαν" κυριολεκτικά, την απόφαση του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι είναι το μοναδικό κόμμα που πρώτο έδωσε στη δημοσιότητα τις Θέσεις του για την ΟΝΕ και τις ευρωεκλογές.

Με τις νέες ολοκληρωμένες αναλύσεις, που έρχονται σαν συνέχεια των προηγούμενων επεξεργασιών του Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, το ΚΚΕ έρχεται να εξοπλίσει το ίδιο το μαζικό λαϊκό κίνημα ιδεολογικά και πολιτικά σχετικά με τις αντιλαϊκές εξελίξεις ενόψει και των ευρωεκλογών. Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που αποκαλύπτει την ουσία των αρνητικών εξελίξεων και τεκμηριώνει την ανάγκη για αντίσταση και πάλη ενάντια στην ΟΝΕ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μπορεί να αποτελέσει σημαντικό όπλο των εργαζομένων για την προώθηση του δικού τους αγωνιστικού μετώπου πάλης, του αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού κοινωνικοπολιτικού μετώπου, για την ανατροπή της πολιτικής αυτής, για να διεκδικήσουν τον άλλο δρόμο εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας. Είναι, λοιπόν, χρέος των κομμουνιστών και μπροστά στις ευρωεκλογές να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους, ώστε και στις ευρωεκλογές να εκφραστεί η αγωνιστική συσπείρωση, με τη σημαντική αύξηση της δύναμης του ΚΚΕ. Αλλά και να αξιοποιηθεί πρώτα και κύρια στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων στην προοπτική δημιουργίας του δικού τους μετώπου πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ