Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν περνάνε τα παραμύθια τους

"Να κλείσουν τα μέτωπα πριν τις γιορτές". Αυτή την εντολή έδωσε ο Κ. Σημίτης την περασμένη Παρασκευή στους υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ. Προκειμένου, λοιπόν, να κλείσουν τα μέτωπα - τα εξής τρία: παιδεία, αγρότες, ασφαλιστικό - δεν έπιασαν δουλιά μόνο οι υπουργοί (Αρσένης, Ανωμερίτης, Παπαϊωάννου κ.ά.), αλλά ταυτόχρονα στρατεύτηκαν και τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, με δεδομένο ότι οι υπουργοί... τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα καταφέρνουν.

Ετσι, η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ είτε εμφάνιζε ως "πραγματικότητα" την κυβερνητική προπαγάνδα - π.χ. ότι οι κινητοποιήσεις των μαθητών υποκινούνται από τους... καθηγητές (!) ή ότι οι αγρότες εισπράττουν περισσότερα φέτος για το βαμβάκι (!) κλπ. - είτε ανέλαβαν να προβάλλουν θέματα ως αντιπερισπασμό, για να περάσουν άλλες αντιλαϊκές ρυθμίσεις, π.χ. για το "κόσκινο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων" τη στιγμή που τους κατεδαφίζουν το ασφαλιστικό και σειρά άλλων δικαιωμάτων και κατακτήσεων. (Αφήστε τον καταπληκτικό τρόπο που θάφτηκε το φασιστικής έμπνευσης μέτρο της επιστράτευσης των τελωνειακών).

Ασφαλώς και χρειάζεται η άρχουσα τάξη την κυβέρνηση Σημίτη για να προχωρήσει, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, την αντιλαϊκή επέλαση, για να δουλέψει δηλαδή σκληρά για τα συμφέροντα και υπερκέρδη της. Ομως, η σκληρή πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια να γίνουν πιστευτά τα παραμύθια τους. Και αυτό θα το διαπιστώνουν καθημερινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ