Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διάλογοι "κεντροαριστερών εκσυγχρονιστών"

Αδυναμία να δημιουργηθεί ένα διακριτό ιδεολογικό και πολιτικό εκσυγχρονιστικό ρεύμα διαπιστώνουν οι θιασώτες του κεντροαριστερού εκσυγχρονισμού, αλλά δε χάνουν την ελπίδα τους και βάζουν όλα τους τα μέσα για την προώθηση των κεντροαριστερών διαλόγων ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, με στόχο την "κεντροαριστερή" συνεργασία τους.

Ετσι, το σημιτικό "Δίκτυο Διαλόγου και Παρέμβασης για την Κεντροαριστερά" σε πανελλαδική μάζωξη μελών και φίλων του το περασμένο Σάββατο, εξετάζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, αποφάσισε "ένταση των προσπαθειών για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς" - στόχο τον οποίο χαρακτηρίζει ως "στρατηγική μακράς πνοής". Μάλιστα, μπροστά στο αδιέξοδο, τα μέλη του "Δικτύου" αυτού κάνουν κριτική σε "τακτικισμούς και άσφαιρες προτάσεις", που δε μπορούν να προωθήσουν την υπόθεση αυτή. Επίσης, επέκριναν έντονα "απόψεις και προτάσεις που θέτουν προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις για το διάλογο, που εκ των προτέρων οδηγούν την υπόθεση σε ναυάγιο και συντηρούν την ένταση". Ενώ σημείωσαν χαρακτηριστικά πως βασικό ρόλο πρέπει να παίξουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ για την προώθηση του διαλόγου σχετικά τα ζητήματα που απασχολούν, καθώς "η πορεία προς την ΟΝΕ φαίνεται να απαντάει θετικά... στο μέλλον".

Στη συνάντησή τους αυτή οι "κεντροαριστεροί εκσυγχρονιστές" αποφάσισαν, με πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Παρασκευόπουλου, να συντονίσουν τη δράση τους με άλλους σχετικούς ομίλους (ΟΠΕΚ, Παρέμβαση, Πολιτεία, Κίνηση Πολιτών) και να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες σχετικά.

Δεν είναι άσχετη με όλα αυτά και η χτεσινή επανεμφάνιση του Μ. Ανδρουλάκη, που με συνέντευξή του προβάλλει την ανάγκη της "κεντροαριστεράς" και δηλώνει διαθέσιμος να μεσολαβήσει... Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, η σχετική δραστηριοποίηση που προαναγγέλλεται από τους ομίλους της σημιτικής κεντροαριστεράς, δεν είναι άσχετη και με την επιδίωξη συμμετοχής τους στο επερχόμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κατά το πρότυπο του 3ου Συνεδρίου του, οπότε συμμετείχαν και οι ..."λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" της γνωστής "Συμμαχίας" που συνεργάστηκε εκλογικά με το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ