Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Αγνωστο πότε θα αυξηθούν τα επιδόματα

Ο υφυπουργός Υγείας δεν ανακοίνωσε πότε θα χορηγηθεί η αύξηση του 1998, απαντώντας σε Ερώτηση του Μπ. Αγγουράκη

Καμιά σαφή απάντηση για το πότε θα δοθεί στα άτομα με ειδικές ανάγκες η αύξηση του 10%, δεν έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Θ. Κοτσώνης. Την καθυστέρηση στη χορήγηση της αύξησης κατήγγειλε, με Επίκαιρη Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι τα επιδόματα που δίνονται στα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, δημιουργώντας πολλά και ανυπέρβλητα προβλήματα σε αυτά τα άτομα.

Ο υφυπουργός, στην τοποθέτησή του, ισχυρίστηκε ότι η Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση της αύξησης βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για συνυπογραφή, προβλέπει αύξηση 10% που θα χορηγηθεί αναδρομικά από την 1/1/98. Ομως, δεν ήταν σε θέση να πει πότε θα πάρουν τα χρήματα οι δικαιούχοι, ανακοινώνοντας απλώς ότι αυτό θα γίνει μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ και την κοινοποίησή της στις κατά τόπους νομαρχίες. Αναγνώρισε όμως ότι σε ορισμένες κατηγορίες αναπήρων τα χορηγούμενα επιδόματα είναι χαμηλά, αλλά ανέπτυξε την καινοφανή άποψη ότι όταν η χώρα μας εισέλθει στην ΟΝΕ τότε θα υπάρξει εξομοίωση με τα επιδόματα της Ευρώπης.

"Ανησυχούμε από την απάντηση του υφυπουργού", είπε στην τοποθέτησή του ο Μπ. Αγγουράκης, επειδή, όπως ανέφερε, δε δόθηκε σαφής απάντηση για το πότε θα πάρουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες την αύξηση του 1998. Πρόκειται για μία απαράδεκτη καθυστέρηση, είπε, η οποία είχε σημειωθεί και πέρσι. Οσον αφορά το ύψος των επιδομάτων, το χαρακτήρισε απαράδεκτο, κάτι που αναγνώρισε εν μέρει και ο υφυπουργός και ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. "Να δοθούν οι αναγκαίοι πόροι", κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ και να μην βρουν μπροστά τους πάλι τα άτομα με ειδικές ανάγκες τον Προκρούστη της ΟΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ