Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
ΟΧΙ στη μετατροπή της χώρας σε στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση - κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία

Την κυβέρνηση, που προωθεί για τη χώρα το θλιβερό ρόλο της στρατιωτικής βάσης για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και καλεί το λαό και τη νεολαία να σηκώσουν φωνή διαμαρτυρίας ώστε να μην περάσουν.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει:

"Με τις τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η χώρα μας μετατρέπεται ακόμη περισσότερο σε ένα προκεχωρημένο ΝΑΤΟικό φυλάκιο και πολεμικό ορμητήριο.

Η προσφορά για τη χρήση των λιμανιών Θεσσαλονίκης και Βόλου για την προώθηση στα Σκόπια της ταχυκίνητης δύναμης του ΝΑΤΟ με το πρόσχημα της υποστήριξης 2.000 παρατηρητών, οι οποίοι θα αναπτυχθούν στο Κοσσυφοπέδιο, αποτελεί ένα ακόμα βήμα που δένει τη χώρα μας στο άρμα του ιμπεριαλισμού, της νέας ΝΑΤΟικής Τάξης και των πολεμικών του σχεδίων στην περιοχή.

Είναι πια ολοφάνερο πως οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή σχετίζονται με την πάλη των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα της περιοχής σε ζώνες επιρροής, καθώς επίσης και στην υποδούλωσή της, στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ηδη, με τον πόλεμο στη Βοσνία, με τα γεγονότα στο Κόσσοβο, οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας πλήρωσαν με πολύ αίμα και δυστυχία αυτά τα σχέδια.

Το θλιβερό ρόλο μιας χώρας - στρατιωτικής βάσης για την εξυπηρέτηση αυτών των σχεδίων προωθεί η ελληνική κυβέρνηση με αυτές τις αποφάσεις, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις αδηφάγες βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου για οικονομική διείσδυση και καταλήστευση των βαλκανικών χωρών".

Και η ανακοίνωση καταλήγει, απευθύνοντας το κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ προς "τις Επιτροπές Ειρήνης, το λαό και τη νεολαία, ιδιαίτερα αυτούς που αγωνίζονται σήμερα για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας κατά της μετατροπής της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας μας γενικότερα σε πεδίο εξόρμησης των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών για τα δολοφονικά τους σχέδια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ