Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΥΟΝΕΡΙ
Αμετακίνητη δηλώνει η κυβέρνηση
  • Η Β. Παπανδρέου απέκλεισε την υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων για τη γραμμή της ΔΕΗ και δικαιολόγησε την παρουσία της Αστυνομίας
  • Με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Αχ. Κανταρτζής κάλεσε την κυβέρνηση έστω και τώρα να ακούσει τους κατοίκους του Κρυονερίου

Πλήρως δικαιολόγησε χτες στη Βουλή η Β. Παπανδρέου τόσο την πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση κατά των κατοίκων του Κρυονερίου, όσο και τις επιλογές της ΔΕΗ για την εγκατάσταση τριών γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης μέσα από το χωριό.

Η υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή,απέκλεισε τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν προταθεί από τους κατοίκους, λέγοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα "εναλλακτικής όδευσης" της τρίτης γραμμής. Ισχυρίστηκε ότι έγινε εξαντλητικός διάλογος με τους κατοίκους της περιοχής, αλλά δε βρέθηκε εναλλακτική λύση, αφού όπως είπε η ΔΕΗ από το 1994 είχε μελετήσει τέτοια σενάρια και παρόλο που θα στοίχιζε τέσσερις φορές επιπλέον, δεν μπορούσε να γίνει, γιατί "χρειάζεται την καθολική συναίνεση των κατοίκων". Τέτοια δεν υπήρξε γιατί 50 περίπου κάτοικοι είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και επομένως η μόνη δυνατότητα είναι να περάσει η τρίτη γραμμή από εκεί που περνάνε και οι άλλες δύο. Επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την υγεία των κατοίκων.

Σχετικά με την παρουσία της Αστυνομίας είπε ότι έπρεπε "να διαφυλάξουμε την υλοποίηση του έργου προς όφελος του εθνικού συμφέροντος", αλλά και οι αντιδράσεις να μην πάρουν "κάποια έκταση που δε θέλουν ούτε οι κάτοικοι της περιοχής".

Ο Αχ. Κανταρτζής στην τοποθέτησή του είπε ότι κανένας δεν είπε πως δεν είναι αναγκαίο το έργο, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν εξετάζονται άλλες εναλλακτικές λύσεις έτσι ώστε να μην προκαλείται κανένας κίνδυνος και για τους κατοίκους του χωριού, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Κατήγγειλε δε την αστυνομική επιχείρηση κατά των κατοίκων, λέγοντας ότι μας γυρίζει σε άλλες εποχές, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ένα μεγάλο μέρος του χωριού βρίσκεται υπό κατοχή.

Οσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις, είπε ότι αυτές υπάρχουν και οφείλει η κυβέρνηση έστω και τώρα να τις εξετάσει, έτσι ώστε να μη δημιουργείται κανένα πρόβλημα στους κατοίκους του Κρυονερίου, αλλά και το έργο να προχωρήσει, εφόσον κρίνεται αναγκαίο για την ομαλή ηλεκτροδότηση της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ