Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι γνωστός ο ένοχος...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ από τη ΣΕΛΙΔΑ 1

Οι κυβερνώντες προσπαθούν απεγνωσμένα να συνεχίσουν τη χυδαία προπαγάνδα περί των "ανίερων" ή ετερόκλητων συμμαχιών, με σαφή στόχο να αποσείσουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες και ενοχές απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που δε συμβιβάζεται, που μένει ανυπότακτος, όσο κι αν προσπαθούν "θεοί και δαίμονες", να τον καθυποτάξουν και εξανδραποδίσουν στα χρηματιστήρια του"εθνικού στόχου" της ΟΝΕ. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση γνωρίζουν καλύτερα από όλους ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια πυροδοτεί τους αγώνες. Αντί να αναλάβει ανοιχτά και καθαρά απέναντι στο λαό και τους ψηφοφόρους της τις ευθύνες της ως κυβέρνηση, επιλέγει συνειδητά και χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό τη γραμμή της συκοφαντίας, κυρίως σε βάρος του ΚΚΕ, όπως ακριβώς έκανε και η ΝΔ, όταν ήταν αυτή στην κυβερνητική εξουσία.

Ο σκοπός είναι ολοφάνερος. Από τη μια μεριά να καλλιεργηθεί κλίμα αποπροσανατολισμού, από την άλλη να βγάλουν λάδι την αντιλαϊκή πολιτική τους, να ρίξουν τις ευθύνες δεξιά και αριστερά, να παρεμποδίσουν φτωχά λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα τα μέλη τους να βγάλουν σωστά πολιτικά συμπεράσματα, να ξεφύγουν από τη χειραγώγηση και την ενσωμάτωση στη λογική των"μονόδρομων". Στόχος, επίσης, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να υφαρπάσει μια νέα συναίνεση και ανοχή ενόψει και των νέων αντιλαϊκών μέτρων που θα φέρει. Η νέα επιχείρηση ιδεολογικής τρομοκρατίας των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, για μια ακόμα φορά δε θα περάσει. Το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, επαγρυπνούν ετοιμάζοντας τη νέα τους αντεπίθεση.

Τα επιτελεία της κυβέρνησης, τα επιτελεία της ολιγαρχίας, έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο ελληνικός λαός, τα λαϊκά στρώματα, η ελληνική νεολαία, δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν άλλες θυσίες χάριν της ΕΕ και του ψευδεπίγραφου εθνικού στόχου της ΟΝΕ, δεν ανέχονται την κοροϊδία και το"σφάξε με αγά μ' ν' αγιάσω". Ο ελληνικός λαός και η νεολαία, δεν πρόκειται να ξεγελαστούν εύκολα. Και αν κάποιοι πέσουν σήμερα στην παγίδα της κινδυνολογίας, του εκβιασμού, του "λιγότερου κακού", σίγουρα θα είναι λιγότεροι από άλλοτε. Το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα σήμερα είναι η διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια, που διακατέχει τη μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, να αποκτήσει αντιμονοπωλιακό και αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, να οδηγήσει στο μαζικό απεγκλωβισμό τους πριν από όλα από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και να διοχετευτεί στη μεγάλη προσπάθεια για τη συγκρότηση του κοινωνικού και πολιτικού μετώπου πάλης. Του μετώπου πάλης, που διεκδικεί βαθιές και ριζικές αλλαγές, σε αντίθεση και σε ρήξη με τα συμφέροντα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας.

Ο λαός και η νεολαία δε θα ωφεληθούν σε τίποτα, αν γίνεται συνεχώς αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ανάμεσα σε μια κεντροαριστερή ή κεντροδεξιά κυβέρνηση. Τέτοιες ανακατατάξεις και συμμαχίες που κατασκευάζονται με συναλλαγές στις κορυφές μόνο ζημιά και βάσανα επιφυλάσσουν στο λαό. Ο λαός με τον αγώνα του, με το ενιαίο μέτωπο συσπείρωσης και πάλης, πρέπει και μπορεί να διεκδικήσει άλλη εξουσία, άλλη διακυβέρνηση, που να εκφράζει αποκλειστικά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων, της νεολαίας. Αυτή την προοπτική εμείς θεωρούμε αναγκαία και ρεαλιστική. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για το λαϊκό μέτωπο βρίσκει σήμερα μεγαλύτερη απήχηση από χτες, αύριο θα έχει ακόμα περισσότερους αποδέκτες. Πρέπει να κάνουμε όλοι ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε η κοινή δράση να βρει συνέχεια, να διευρύνεται, να επιδρά θετικά στους γενικότερους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ