Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι!

Οι συγγενείς των θυμάτων του "Γιάκοβλεφ" δε δέχονται το πόρισμα και με επιστολή τους προς τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, της ΝΔ, του ΣΥΝ και της ΠΟΛ.ΑΝ., τους ζητούν να καταγγείλουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση το ελληνικό δημόσιο για παραλείψεις και ευθύνες

Δε δέχονται το πόρισμα για τα αίτια της συντριβής του "Γιάκοβλεφ" στα Πιέρια Ορη στις 17/12/97 οι συγγενείς των θυμάτων και σε επιστολή τους προς τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, της ΝΔ, του ΣΥΝ και της ΠΟΛ.ΑΝ., τους ζητούν να καταγγείλουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση το ελληνικό δημόσιο για παραλείψεις και ευθύνες.

Οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εσκεμμένα δεν ψήφισε υπέρ της πρότασης να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα αίτια του δυστυχήματος, η οποία υποστηρίχτηκε από τα παραπάνω κόμματα, αλλά καταψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΔΗΚΚΙ δήλωσε "παρών".

Προσθέτουν, ότι το ελληνικό δημόσιο ευθύνεται για το ότι δεν εγκατέστησε ραντάρ στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ενώ το είχε στις αποθήκες όταν έγινε το δυστύχημα και για το ότι παραβίασε τη συμφωνία Ελλάδας - Ουκρανίας ότι οι πτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά με "Μπόινγκ 737 - 200", αλλά δέχτηκε το "Γιάκοβλεφ".

Τέλος, κατηγορούν την ουκρανική πλευρά ότι ενώ έχει περάσει ένας χρόνος, δεν έχει αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων, παρά το γεγονός ότι έχει δεχτεί τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Σημειώνουν επίσης, ότι οι ασφαλιστές από την Αγγλία "συνεχίζουν να παζαρεύουν με τους συγγενείς των θυμάτων για τις αποζημιώσεις".

Οι συγγενείς των θυμάτων τέλος, ζητούν ηθική και οικονομική αποζημίωση και την τιμωρία των υπευθύνων για την τραγωδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ