Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η συζήτηση με τον πρόεδρο της Βουλής

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη,ο Γ. Ζιουγκάνοφ τόνισε:

"Σήμερα (σ. σ. χτες) με τον κ. Κακλαμάνη συζητήσαμε μια σειρά διακρατικά ζητήματα, διακοινοβουλευτικά, διακομματικά, πρακτικά όλα τα ζητήματα. Ζητήματα της κατάστασης στα Βαλκάνια, ζητήματα της κατάστασης στο Αιγαίο, την κατάσταση στην Κύπρο.

Θα ήθελα να πω ότι με βάση αυτά που μου είπε, έχει μια πολύ ρεαλιστική αντίληψη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη δική μας τη χώρα, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο κ. Κακλαμάνης χαιρέτισε επίσης τη συγκρότηση του Σώματος των βουλευτών από τις ορθόδοξες χώρες, στην οποία επικεφαλής είναι ο σύντροφός μου, ο σύντροφος Ζόλκατσεφ.

Ο κ. Κακλαμάνης επίσης υποστήριξε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ενωση πιο δυνατά, με μεγαλύτερη σιγουριά να υποστηρίξει την καινούρια κυβέρνηση της Ρωσίας.

Αυτά τα ίδια ζητήματα πρόσφατα είχα τη δυνατότητα να τα συζητήσω με την ηγεσία της Γερμανίας, τον κ. Σρέντερ, τον κ. Λαφοντέν, με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων στη Γερμανία, με την ηγεσία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και με την ηγεσία της Αυστρίας που προεδρεύει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ