Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 1999 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί την, προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, αντιλαϊκή πολιτική της με συμμάχους τις πολιτικές δυνάμεις που εθελοτυφλούν απέναντι στις πραγματικές αιτίες αυτής της κατάστασης. Ξεκάθαρα διαφάνηκε το παραπάνω συμπέρασμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 1999, η οποία ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα με την καθιερωμένη ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο αγώνας και η αντίσταση των εργαζομένων είναι το στοιχείο που μπορεί σήμερα να φέρει αποτελέσματα ενάντια στην πολιτική που ασκείται, υπογράμμισε στη δική της παρέμβαση η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,που μίλησε χτες το βράδυ, ενώ χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της σχετικά με το ότι "σε αυτή τη Βουλή δεν υπάρχει πρόβλημα γνώσης των προβλημάτων του λαού, υπάρχει πρόβλημα πολιτικής στάσης και δράσης, υπάρχει πρόβλημα επιλογής".

Την προοπτική μιας χρονιάς σκληρής πολιτικής λιτότητας και ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, με στόχο το "όραμα" της ΟΝΕ, περιέγραψε για μια ακόμη φορά χθες το βράδυ στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ενώ συνεπικουρούμενος από τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης επιχείρησε να δώσει υποσχέσεις για οικονομικές ελαφρύνσεις και "φιλολαϊκή" πολιτική, εφόσον η Ελλάδα ενταχθεί στην ΟΝΕ!

Η απουσία του πρωθυπουργού, από τη συζήτηση της τελευταίας ημέρας, αφού προσήλθε αργά το βράδυ, ήταν το σημείο στο οποίο εστίασε τα πυρά της η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ από από την πλευρά του ΣΥΝ ασκήθηκε η κριτική της αναζήτησης άλλων δρόμων ένταξης στην ΟΝΕ, χωρίς "μονοσήμαντο κυνήγι αριθμητικών δεικτών".

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ σφυροκόπησαν με τις τοποθετήσεις τους, την πολιτική του προγράμματος "σύγκλισης" που ακολουθεί η κυβέρνηση και εκφράζεται μέσω του προϋπολογισμού του 1999, καταγγέλλοντας τον έντονα ταξικό χαρακτήρα του, καθώς και τη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών στους τομείς της υγείας της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ