Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Απεργούν στις 21 και 25 του Γενάρη

Νέες Γενικές Συνελεύσεις και Ολομέλειες προέδρων στα μέσα της επόμενης βδομάδας

Σε απεργίες στις 21 και 25 Γενάρη προχωρούν οι καθηγητές, ύστερα από την απόφαση της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των τοπικών Ενώσεών τους. Τελικά, το πρόγραμμα που ψηφίστηκε είναι η πρόταση που είχε απευθύνει στις γενικές συνελεύσεις του κλάδου η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τροποποιημένη. Δηλαδή, αντί για 24ωρες απεργίες στις 21 και 27 Γενάρη, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ κατέληξαν σε απεργίες στις 21 και 25, ενώ επισπεύστηκε και η νέα γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, που αντί για 31 Γενάρη που είχε προταθεί αρχικά, θα γίνει στα μέσα της επόμενης βδομάδας.

Από τις εργασίες της γενικής συνέλευσης των προέδρων, φάνηκε ότι υπάρχει στον κλάδο αγωνιστική διάθεση, καθώς η πρόταση για τριήμερες απεργίες δεν πέρασε αρχικά με διαφορά μόλις 20 ψήφων.

Η πρώτη μέρα της απεργίας συμπίπτει με την κινητοποίηση που έχουν αποφασίσει οι μαθητές με συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια. Πάντως, η χτεσινή απόφαση των καθηγητών αναμένεται να επηρεάσει και τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς σήμερα συνέρχεται έκτακτη Ολομέλεια των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας, που αποφάσισε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων στο χώρο της Παιδείας.

Το περασμένο Σάββατο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ απέρριψε την πρόσκληση - ελιγμό του υπουργού Παιδείας για συνάντηση, υπενθυμίζοντας ότι στην τελευταία συνάντηση μαζί του, ο υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για τους νόμους 2525 και 2640. "Οι απόψεις που προβάλλονται, τόσο από τον υπουργό Παιδείας, όσο και από την κυβέρνηση, πως οι ψηφισμένοι νόμοι, ως νόμοι του κράτους, εφαρμόζονται - ανεξάρτητα από κοινωνικές αντιδράσεις, που συναντούν - οδηγούν σε λογικές κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού για διακυβέρνηση ερήμην της κοινωνίας", τονίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ. "Επειδή λοιπόν ο υπουργός Παιδείας βρίσκεται απολύτως εκτός πραγματικότητας, επειδή έχει απολέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, επειδή με τις επιλογές του απειλεί το Δημόσιο Σχολείο, επειδή η κατάσταση απαιτεί άμεση αντιμετώπιση, η ΟΛΜΕ απευθύνεται στον πρωθυπουργό της χώρας και τον καλεί να πάρει την πρωτοβουλία διαλόγου, με την ΟΛΜΕ και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ