Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
... Εν Χριστώ υποκριτές

"Θέλω σαν πνευματικός πατέρας να αγκαλιάσω όλους και να φέρω σε συνεννόηση τα διιστάμενα μέρη... Καλώ τους μαθητές να γυρίσουν στα σχολεία τους. Καλώ τους μαθητές να σταματήσουν τις καταλήψεις". Ποιος είναι ο "πνευματικός πατέρας" που - όπως προκύπτει από τα ίδια τα λόγια του - διεκδικεί ρόλο... πληρωμένου διαιτητή στο πλευρό της κυβέρνησης, σ' αυτή την κόντρα που έχει ανοίξει η ίδια η κυβέρνηση με τους μαθητές; Ποιος άλλος; Ο κ. Χριστόδουλος. Ο ποιμένας, αφού τα Χριστούγεννα εξέδωσε τρισέλιδη (!) ανακοίνωση για να "ξορκίσει" τις μαθητικές κινητοποιήσεις, αφού ενέταξε στο "αμαρτυρολόγιο" και τους αγώνες των 16άρηδων, αφού με προτεταμένο το δάχτυλο (σ. σ.: μόνιμη στάση αυτή) άρχισε να φωνάζει από αμβώνος να γυρίσουν στα σχολεία τους τα παλιόπαιδα, τώρα επανεμφανίστηκε ως... "ουδέτερος". Μόνο που είναι ο ίδιος, ο οποίος δήλωνε πριν δυο μήνες ότι όχι μόνο στηρίζει την "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", αλλά και πως η Εκκλησία έχει "συμβάλει" στην προώθηση και επεξεργασία της.

Αυτός, λοιπόν, ο τόσο "ουδέτερος" άνθρωπος, βγήκε την Κυριακή όλο πάθος και "αφόρισε" - αφού πρώτα τους ανακάλυψε - τους "υποκινητές" των μαθητών. Επανέλαβε, δε, προς τους τελευταίους, να σκύψουν το κεφάλι, να προσφέρουν και το άλλο τους μάγουλο στην κυβέρνηση και να γυρίσουν στη δουλιά τους! Δουλιά τους, όπως είπε, είναι το σχολείο και τα μαθήματα. Σωστό. Και δουλιά του κ. Χριστόδουλου είναι να απεχθάνεται τους αγώνες τους λαϊκούς και να τηρεί την παράδοση, που θέλει τους δεσποτάδες να πηγαίνουν χέρι - χέρι με τους κοτσαμπάσηδες.

***

Δεν ήταν όμως μόνο η ηγεσία της Εκκλησίας που πήρε ευθέως θέση υπέρ του κυβερνητικού σκοταδισμού. Την Κυριακή, η... επιφοίτηση ήταν γενική. Ακόμα και ο κ. Κ. Καραμανλής, ο αρχηγός της ΝΔ, προέβη σε διάγγελμα - δήλωση, με την οποία ζήτησε από τους μαθητές να δείξουν, λέει, την υπευθυνότητα και την ωριμότητα που δεν έδειξε η κυβέρνηση και να σταματήσουν εδώ και τώρα τις καταλήψεις! Νομίζουμε ότι οι μαθητές θα είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι. Και από το μέγεθος της συμπαράστασης της ΝΔ προς τους αγώνες τους, αλλά και από τη γρανιτένια αντιπολίτευση που η τελευταία ασκεί προς την κυβέρνηση.

***

Ευτυχώς, λοιπόν, που υπάρχουν μερικές κρίσιμες στιγμές, που πλέον οι υποκριτές είναι αναγκασμένοι να πετούν τη μάσκα και της υποκρισίας και των προσχημάτων που σε άλλες περιπτώσεις τηρούν.

Μπράβο, λοιπόν, στα παιδιά. Μετά τις μάσκες της κυβέρνησης κατάφεραν να αχρηστεύσουν και τα προσωπεία των υπολοίπων ταγών, αυτών των... εν Χριστώ αδελφών της καθεστηκυίας τάξης μας.

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ