Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Απέφυγε να πάρει θέση

Απέφυγε να πάρει θέση το Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας - Πειραιά, στην πρόταση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), να δηλώσει τη στήριξή του στο δίκαιο αγώνα των μαθητών. Με πρόσχημα τη σοβαρότητα του θέματος το Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίασή του, την προηγούμενη Κυριακή έκρινε στην πλειοψηφία του πως πρέπει να γίνει μια γενικότερη συζήτηση για την παιδεία στο... μέλλον.

Διευκρινίζοντας την ουσία στην πρόταση της ΝΑΣ, η Ελπίδα Παντελάκη,τόνισε: "Το Διευρυμένο ΝΣ θα πάρει θέση τώρα; Αυτό είναι το ζήτημα. Ανεξάρτητα από την ξεχωριστή θέση απέναντι στο νόμο για την παιδεία οφείλουμε σαν αιρετό όργανο να πάρουμε θέση συμπαράστασης στον αγώνα των μαθητών".

Προηγούμενα ο πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ), Θ. Κατριβάνος ενημέρωσε τους συμβούλους για τις επαφές που είχε την προηγούμενη βδομάδα με τον υπουργό Παιδείας και εκπροσώπους των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Οι επαφές έγιναν στα πλαίσια εξεύρεσης λύσης με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε διαπραγματευτικό ρόλο, κάτι όμως που δεν είχε αποτέλεσμα, εξαιτίας της "αδιαλλαξίας του υπουργού", όπως είπε ο Θ. Κατριβάνος.

Η πρόταση της ΝΑΣ, όπως κατατέθηκε από τον επικεφαλής της, Σπύρο Χαλβατζή, έχει ως εξής: "Το Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο στηρίζει το δίκαιο αγώνα των μαθητών. Ζητά να σταματήσουν οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, οι απειλές και η τρομοκρατία απέναντι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και να πάψει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων από τους εισαγγελείς. Θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα από μηδενική βάση και να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης με την ουσιαστική αναβάθμισή της".

Την πρόταση της ΝΑΣ, όπως σημειώσαμε, αντιπαρήλθε η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Υπέρ της τάχθηκε ο Σπ. Λυκούδης από την παράταξη του ΣΥΝ. Στο τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ πρότεινε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να καταδικάσει τη βία κατά των μαθητών. Επίσης να μην επιτρέψουν οι νομάρχες μεταστέγαση των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη. Πρόταση, όμως, που προσπεράστηκε, καθώς ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου είχε ήδη διακόψει τη συνεδρίαση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ