Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συζήτησαν...

Με μικρή συμμετοχή φορέων συνεδρίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Γενάρη, το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ). Ωστόσο, από τη συνεδρίαση, απουσίασαν όλοι εκείνοι που βιώνουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική στο πετσί τους, οι οποίοι βλέπουν ότι ο "διάλογος" και οι λύσεις βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα.

Στη συνεδρίαση, τελικά, συμμετείχαν με εκπροσώπους τους: ΔΗΚΚΙ, ΣΥΝ, ΠΟΛ.ΑΝ., ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΦΕΕ, ΕΣΕΕ, Δικηγορικός Σύλλογος, ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, ΑΔΕΔΥ, ΚΕΔΚΕ, Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, Πανελλήνια Ενωση Πτυχιούχων Διακοσμητικών - Γραφικών Τεχνών. Συμμετείχε επίσης και εκπρόσωπος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων (ΑΣΓΜΕ), η διοίκηση της οποίας καμία σχέση δεν έχει με το κίνημα των γονιών. Το υπουργείο Παιδείας δε συμμετείχε, επικαλούμενο γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Οι παραπάνω φορείς, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα, "συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη να ασχοληθεί το ΕΣΥΠ με το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την εκπαίδευση" και "για την αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης υπήρξε ταύτιση απόψεων για την άμεση επανεξέταση του εξεταστικού πλέγματος του Λυκείου, με έμφαση στις εξετάσεις της Β τάξης. Επίσης θεωρείται αναγκαία η επανεξέταση των θεμάτων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης με στόχο την αναβάθμισή της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ