Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ιπτάμενες υποσχέσεις υγειονομικής κάλυψης

"Γιοφύρι της Αρτας" έχει καταντήσει η επάνδρωση του ΕΚΑΒ με ιπτάμενα μέσα μεταφοράς, για την υγειονομική κάλυψη των νησιών. Ενώ εξαγγέλλονται και περιλαμβάνονται σε προεκλογικά προγράμματα του ΠΑΣΟΚ, μετεκλογικώς δεν αγοράζονται. Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 το ΕΚΑΒ είχε προτείνει την αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων και δύο αεροπλάνων.

Οι διαπραγματεύσεις για τα ίδια έξι αεροσκάφη δεν έχουν τελειώσει. Χτες πάλι, ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμας ανακοίνωσε τη... μελλοντική επάνδρωση του ΕΚΑΒ με τα έξι αυτά αεροσκάφη, με αφορμή την εκδήλωση, που διοργάνωσε στο Μέγαρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) το υπουργείο Αιγαίου, για την παράδοση 15 ασθενοφόρων στα νησιά. Τα δύο αεροπλάνα βρίσκονται στην πρώτη φάση αξιολόγησης. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση έχει πολύ μέλλον. Για τα τέσσερα ελικόπτερα παντός καιρού ο υπουργός είπε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία αξιολόγησής τους και μέσα σε δύο μήνες θα υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία. Απ' αυτά, το ένα ελικόπτερο θα παραδοθεί εντός 12 μηνών και τα υπόλοιπα τρία σε έξι μήνες από την παράδοση του πρώτου ελικοπτέρου. Τα δύο ελικόπτερα θα έχουν έδρα τη Μυτιλήνη και τη Ρόδο και τα άλλα δύο την Αθήνα. Παράλληλα, εκσυγχρονίζονται τα 20 υφιστάμενα ελικοδρόμια, κατασκευάζονται επτά νέα και ξεκινούν μελέτες για την κατασκευή ελικοδρομίων σε ακόμη επτά νησιά.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι επίκειται η αγορά άλλων δέκα ασθενοφόρων που προορίζονται για τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Σε ό,τι αφορά τα 15 ασθενοφόρα, η υπουργός Αιγαίου Ε. Παπαζώη είπε ότι βρίσκονται από σήμερα στα νησιά, πλήρως επανδρωμένα και εξοπλισμένα. Τα ασθενοφόρα αφορούν τα νησιά: Αστυπάλαια, Σαντορίνη, Ιο, Καστελόριζο, Κίμωλο, Κύθνο, Κω, Λειψούς, Μήλο, Νάξο, Νίσυρο, Σέριφο, Τήλο, Τήνο και Φολέγανδρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ