Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελικά πιάστηκε

Ενας από τους φερόμενους ως πιο επικίνδυνους κακοποιούς, που ήταν για αρκετό καιρό στη λίστα των καταζητουμένων, συνελήφθη χτες από την αστυνομία στη Σαλαμίνα, χωρίς να προβάλει καμιά αντίσταση. Πρόκειται για τον 28χρονο Κωνσταντίνο Χιρβαντίδη, ο οποίος κατηγορείται για τρεις δολοφονικές ενέργειες και δυο ληστείες. Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη μεγάλη σπείρα των κακοποιών που αλληλοεξοντώθηκε τα τελευταία χρόνια, λόγω εσωτερικών διαφορών. Στο σπίτι στο οποίο κρυβόταν, βρέθηκε μια χειροβομβίδα, ένα πιστόλι, 97 σφαίρες, περίπου 14 εκατ. δραχμές και πλαστό διαβατήριο με στοιχεία Νικόλας Γκίνης.

Από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε συμμετοχή του Κ. Χιρβαντίδη στις δολοφονίες των Μιχαήλ Αδαμαντίδη και της φίλης του Αθηνάς Βλαχοστεργίου, καθώς και του Γεωργίου Καλτσά, αδελφού του Βασίλη Καλτσά, με τον οποίο είχαν αποδράσει μαζί από τις φυλακές της Κέρκυρας τον Αύγουστο του 1997 και ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου στο Δίστομο της Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατηγορείται επίσης για τις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας στη Βάρδα Ηλείας και των ΕΛΤΑ Αμαλιάδας, με συνολική λεία 36.000.000 δραχμές, αρχές του 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ