Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμαρχοι μέχρι νεοτέρας

Την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, όπου δεν έχουν ακόμα αναλάβει καθήκοντα, προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργικό Συμβούλιο πρόσφατα αποφάσισε να προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία θα τίθενται σε ισχύ οι πρωτόδικες αποφάσεις των δικαστηρίων, βάσει των οποίων αναδείχτηκαν οι νέες δημοτικές αρχές. Οι αποφάσεις θα ισχύουν μέχρι να εκδικαστούν οι ενστάσεις, που έχουν κατατεθεί σε εφετεία και θέτουν σε αμφισβήτηση τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η ρύθμιση αυτή αφορά κύρια 80 δήμους, που προήλθαν από τις αναγκαστικές συνενώσεις. Στους δήμους αυτούς, λόγω ενστάσεων που υποβλήθηκαν, δεν μπορούσαν να εγκατασταθούν νέες δημοτικές αρχές. Σε αυτούς τους προερχόμενους από τον "Καποδίστρια" δήμους δεν υπήρχε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, που να καλύψει το κενό, μέχρι τα εφετεία να καταλήξουν σε αποφάσεις.

Ομως, εκ των πραγμάτων αυτή η νομοθετική πράξη, θα ισχύει για όλους τους δήμους, άρα και για το Δήμο Αθηναίων, όπου εκκρεμεί ένσταση εναντίον του Δ. Αβραμόπουλου, λόγω της προεκλογικής του εκστρατείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ