Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις
  • Καταλήψεις και αποχή από τα μαθήματα σε δεκάδες σχολεία
  • Παλλαϊκό συλλαλητήριο - συναυλία αύριο στη Λάρισα

Μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της περασμένης Παρασκευής, στα οποία συμμετείχαν πάνω από 12.000 Θεσσαλοί μαθητές, μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς, συνεχίζονται, και αυτή τη βδομάδα, με ακόμη μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα, οι μαθητικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία.

Σε δεκάδες σχολεία των πρωτευουσών και επαρχιακών πόλεων των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, οι μαθητές συνέχισαν και χτες τις καταλήψεις ή την αποχή από τα μαθήματα.

Οι αποφάσεις για συνέχιση του αγώνα πάρθηκαν σε μαθητικές συνελεύσεις, όπου αναπτύσσεται ανοιχτός και γόνιμος διάλογος, εμπεδώνοντας τη γνήσια δημοκρατία της ελεύθερης έκφρασης και το πνεύμα της συλλογικότητας των αποφάσεων και της δράσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι συνελεύσεις στο 1ο Λύκειο Λάρισας,στις οποίες έγιναν ονομαστικές ψηφοφορίες,που αποφάσισαν τη συνέχιση της κατάληψης.Αμέσως μετά, οι μαθητές διαδήλωσαν, αποκλείοντας, για μια ώρα, κεντρικό δρόμο της πόλης.

Στον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, οι μαθητές της Θεσσαλίας εξασφαλίζουν, κάθε μέρα που περνάει, όλο και μεγαλύτερη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών, των γονιών, των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων της περιοχής και παίρνουν με το μέρος τους την κοινή γνώμη.

Δείγμα αυτής της λαϊκής συμπαράστασης και συμπαράταξης στο μαθητικό κίνημα αποτελεί και το συλλαλητήριο - συναυλία,που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.Η απόφαση για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου πάρθηκε σε σύσκεψη μαζικών φορέων,που πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών φορέων της περιοχής, ανάμεσά τους, τουΣυντονιστικού Μαθητών,του Δήμου Λάρισας,του Εργατικού Κέντρου,τουΝομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ,της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων τηςΕΛΜΕ,της Ενωσης Γονέων κ.ά.

Στην ανακοίνωση των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, καλούνται οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και όλος ο λαός της Λάρισας που αγωνιά για τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών του, να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο,για να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των μαθητών, να ενώσουν τη φωνή τους με τα αιτήματά τους για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Τονίζεται ότι η επιτυχία του αγώνα της μαθητικής νεολαίας είναι υπόθεση όλου του λαού και καταγγέλλεται ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών.

Στην προκήρυξη του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της Λάρισας,υπογραμμίζεται η ανάγκη συνέχισης και έντασης του αγώνα, στο κρίσιμο σημείο που βρίσκεται αυτό το διάστημα η μαθητική πάλη - "φάγαμε το βόδι... στην ουρά θα κολλήσουμε!", αναφέρεται χαρακτηριστικά - και τονίζεται ότι "η κυβέρνηση καταπατά το πιο σημαντικό δικαίωμα, αυτό "της ελευθερίας της σκέψης και της απόφασης", καθώς, με εκβιασμούς και απειλές, προσπαθεί να "σπάσει" τη μαθητική ενότητα και το μαθητικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ