Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση καλύπτει τον Γιαννόπουλο!

Ο υπουργός Τύπου αρνήθηκε την ελάχιστη αποδοκιμασία για την πρακτική των απειλών περί δικαστικής δίωξης κατά του "Ρ"

Πλήρη κάλυψη παρείχε, ουσιαστικά, χτες η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της στην απαράδεκτη ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος απέστειλε εξώδικο στο "Ρ",ζητώντας τη λογοκρισία και την ανάκληση εκ μέρους της εφημερίδας ανακοίνωσης της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών! Ανακοίνωση στην οποία η Πανθεσσαλική έκανε λόγο για τους εκβιασμούς και τις πιέσεις του Γιαννόπουλου προς τους εισαγγελείς και τους δικαστές, ώστε να στηθεί βιομηχανία δικών κατά των αγωνιζόμενων αγροτών. Ο υπουργός Τύπου, εμφανιζόμενος αρχικά ότι "δε γνωρίζει το θέμα στις λεπτομέρειές του", κατέφυγε σε γενικές αναφορές περί δεοντολογίας και ελευθερίας του Τύπου, τις οποίες θίγει βάναυσα η πρακτική Γιαννόπουλου,αποφεύγοντας να απαντήσει, επί της ουσίας, στα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Μάλιστα, ο Δ. Ρέππας δεν απέφυγε να κάνει χρήση, αρκετές φορές, ακόμα και της μεθόδου της αντιστροφής της πραγματικότητας, απαντώντας ωσάν να ήταν ο "Ρ" ο υπόλογος και όχι το "θύμα", που δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση και τους εκβιασμούς του υπουργού! Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού θεώρησε εκ προοιμίου τον Ε. Γιαννόπουλο "αθώο" σε ό,τι αφορά τις πασίδηλες λογοκριτικές του διαθέσεις, όπως προκύπτουν από το εξώδικο, επιχείρησε να παρουσιάσει το όλο θέμα ως διάσταση "απόψεων" του υπουργού Δικαιοσύνης με το "Ριζοσπάστη"!

Βέβαια, ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του, αλλά εν προκειμένω εδώ έχουμε να κάνουμε με απειλές δικαστικής δίωξης μιας εφημερίδας, εφόσον η τελευταία δεν προχωρήσει σε δήλωση μετάνοιας καθ' υπαγόρευση κυβερνητικού στελέχους! Και πρόκειται για απειλή, την οποία τυγχάνει να εκτοξεύει ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, που, με το εξώδικό του, απειλεί την εφημερίδα ότι "θα πράξει τα δέοντα",αν δε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του! Για τα παραπάνω, που αποτελούν και την ουσία του θέματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε την ελάχιστη αποδοκιμασία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ