Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Για δέκα μέρες στο πόδι

Δεκάδες κλιμάκια με επικεφαλής στελέχη της Οργάνωσης εξορμούν στους χώρους δουλιάς και στις γειτονιές

Σε πλήρη διάταξη και βάσει καλά καταστρωμένου σχεδίου οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά κάνουν από νωρίς το πρωί αισθητή την παρουσία τους σε όλους τους χώρους δουλιάς, κατοικίας, μόρφωσης. Δεκάδες κλιμάκια με επικεφαλής στελέχη της Οργάνωσης "σαρώνουν" τα εργοστάσια και τις γειτονιές του Πειραιά, μοιράζουν υλικό, συγκεντρώνουν υπογραφές για το δημοψήφισμα, αφουγκράζονται τις απόψεις και τις διαθέσεις του κόσμου, μεταφέρουν τις θέσεις του Κόμματος για το Μάαστριχτ.

Ο Μιχάλης Φιορεντής,μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ, περιγράφει την εξόρμηση της Οργάνωσης:

"Από σήμερα τα χαράματα και για δέκα συνεχόμενες ημέρες η ΚΟ του Πειραιά θα βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους της πόλης. Εκεί που ο Πειραιάς πραγματικά αγωνιά, εκεί που αναπαράγονται τα προβλήματα της εργατικής τάξης εκεί που οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, εκεί που τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και γενικότερα τα δικαιώματά τους πλήττονται περισσότερο. Πρόκειται για μια εξόρμηση που έχει σχεδιαστεί από την Επιτροπή Πόλης της ΚΟ Πειραιά όλα τα στελέχη της Οργάνωσής μας θα βρίσκονται επικεφαλής κλιμακίων του Κόμματος που θα επισκεφθούν διάφορους χώρους.

Ο στόχος μας είναι διπλός. Καταρχήν να αποκαλύψουμε ότι η πολιτική που εκπορεύεται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ έχει συγκεκριμένο αρνητικό αντίκτυπο σε συγκεκριμένες περιοχές, εκτεταμένες περιοχές της πόλης του Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, αν θέλετε σε περιοχές που απασχολούν εκατοντάδες, χιλιάδες εργαζόμενους. Πρόκειται για τα μεγάλα εργοστάσια που, είτε κλείνουν, είτε απολύουν προσωπικό είτε παίρνουν πίσω δικαιώματα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας. Κυρίως να συνδέσουμε και να αποκαλύψουμε το ρόλο της Συνθήκης του Μάαστριχτ στους εργαζόμενους. Ο δεύτερος στόχος είναι να εντείνουμε όσο γίνεται περισσότερο το ρεύμα ενάντια στη Συνθήκη με σκοπό και τη διεκδίκηση του δημοψηφίσματος, αλλά κυρίως με το να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κόσμος πρέπει να πάρει στα χέρια του την ανατροπή στην πράξη των οδηγιών που εκπορεύονται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Δίνουμε βάρος σε ορισμένους χώρους, πολύ συγκεκριμένους και με μεγάλη σημασία. Σαν πρώτο θα έθετα το χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και το χώρο του λιμανιού. Είναι δύο σημεία της πόλης από τα οποία ξεκινάνε πολλοί αγώνες τα τελευταία χρόνια, με στόχο βεβαίως τη μεγάλη ανεργία που προέρχεται από αυτούς τους χώρους. Εχουμε το πρόσφατο παράδειγμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και της απεργίας των ναυτεργατών. Στα καράβια λοιπόν και στα ναυπηγεία της ζώνης θα είναι αύριο τα συνεργεία του Κόμματος. Θα πάμε και σε αρκετά εργοστάσια, κυρίως τα μεγάλα της πόλης, όπου εκεί τα κλιμάκια του Κόμματος θα συζητήσουν με τους εργαζόμενους. Αυτά κυρίως και δεν περιοριζόμαστε στην πρώτη μέρα. Για δέκα μέρες θα βρισκόμαστε παντού. Στον ηλεκτρικό σταθμό της πόλης και όπου κυκλοφορούν εργαζόμενοι για να συζητήσουμε μαζί τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ