Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΧΑΪΑΣ
Θετικά τα μηνύματα

Στη μάχη της ενημέρωσης των εργαζόμενων για τις αρνητικές επιπτώσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την αναγκαιότητα να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον του, ρίχνονται από σήμερα, μέρα εκκίνησης της δεκαήμερης Πανελλαδικής Καμπάνιας Ενημέρωσης για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, οι κομμουνιστές της Αχαϊας. Βέβαια, τα μέλη του ΚΚΕ δεν περίμεναν αυτή την Πανελλαδική Καμπάνια για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής γύρω από τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ. Βρέθηκαν μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό της Αχαϊας στους πρόσφατους αγώνες τους οι οποίοι έχουν κοινό αποδέκτη: την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Μέσα από αυτούς τους αγώνες όλο και περισσότερα τμήματα του λαού αντιλαμβάνονται τα δεσμά που τους επιβάλλει η Συνθήκη και αργά αλλά σταθερά αυξάνεται η απαίτηση για την ανατροπή της ενώ προστίθενται πολλές υπογραφές στο μακρύ κατάλογο εκείνων που ζητούν Δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για τη Συνθήκη.

Μεγάλη επιτυχία της Πανελλαδικής Καμπάνιας προβλέπει ο Γραμματέας της ΝΕ Αχαϊας Νίκος Καραθανασόπουλος ο οποίος τονίζει: " Ολα τα μέχρι τώρα μηνύματα είναι θετικά και προδικάζουν την επιτυχία.Το Δεκαήμερο έρχεται μετά από σοβαρές κινητοποιήσεις των αγροτών, των ναυτεργατών, των οικοδόμων, των ΕΒΕ, των καθηγητών και των δασκάλων στην περιοχή μας. Μέσα από αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, φάνηκε στον κόσμο πως η αιτία των προβλημάτων του είναι οι επιλογές της ΕΕ έτσι όπως καθορίζονται μέσα από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ετσι, η εναντίωση στο Μάαστριχτ έχει γίνει συνείδηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων και δυνάμεων.

Για την Αχαϊα όμως συντρέχουν κι άλλοι λόγοι. Είναι πρόσφατη η εξαγγελία της κυβέρνησης για τη θέσπιση τοπικών Συμβουλίων Απασχόλησης. Ο Νομός Αχαϊας είναι ένας από τους 7 που επιλέχτηκαν από την κυβέρνηση για την πιλοτική εφαρμογή τους. Αυτά τα Συμβούλια, που εμπνεύστηκαν οι κυρίαρχοι κύκλοι του μεγάλου κεφαλαίου της ΕΕ, εντάσσονται στα πλαίσια του ανταγωνισμού του κεφαλαίου και η εφαρμογή τους θα σημάνει από τη μια πλευρά την αλματώδη αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου κι από την άλλη την επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων με τη μείωση των αποδοχών τους και το χτύπημα των εργατικών κατακτήσεων. Και γι' αυτά τα σχέδια της ΕΕ πρέπει να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι της Αχαϊας και να αντισταθούν στο "μονόδρομο" που τους επιβάλλει την εξαθλίωση. Για να μην περάσει η λογική της κοινωνικής συναίνεσης και των κοινωνικών εταίρων που θα βάλει ταφόπλακα στο εργατικό κίνημα.

Η ΝΕ Αχαϊας πρωτοστάτησε σε όλους τους λαϊκούς αγώνες. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι βλέπουν στα πρόσωπα των κομμουνιστών το σύμμαχο και τον μπροστάρη. Γι' αυτό τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ με ενθουσιασμό και αισιοδοξία είναι πανέτοιμοι να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της Πανεξόρμησης. Στόχος είναι να γίνει συνείδηση στο λαό η αναγκαιότητα του Δημοψηφίσματος και μέσα και από αυτό να εκφράσει ο λαός την αντίθεσή του στη Συνθήκη του Μάαστριχτ.Κι αυτή η αναγκαιότητα θα εκφραστεί και με το μάζεμα χιλιάδων νέων υπογραφών στο Νομό".

Σήμερα το πρωί κλιμάκια της ΝΕ Αχαϊας πραγματοποιούν περιοδείες σε συνεργεία του Δήμου Πάτρας, σε νοσοκομεία της Πάτρας, στα εργοστάσια "Δούρος", "Καλογεράκη" και "Κρητικός". Το απόγευμα κλιμάκια της ΝΕ θα περιοδεύσουν στην πόλη του Αιγίου και στα χωριά Κουνινά, Αραβωνίτσα, Σελιανίτικα και τα Καλάβρυτα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκροτήθηκε επιτροπή της Κίνησης στην Αχαΐα (2002-06-29 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα (1998-05-20 00:00:00.0)
Ενώπιος ενωπίω (1997-03-04 00:00:00.0)
Δημοκρατική πρόκληση το δημοψήφισμα (1997-02-26 00:00:00.0)
Καθημερινά στους εργαζόμενους (1997-02-23 00:00:00.0)
Πολιτική καμπάνια του ΚΚΕ ενάντια στο Μάαστριχτ (1997-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ