Κυριακή 23 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγέλλουν το δήθεν κοινωνικό κράτος

Για τα πολλά, συσσωρευμένα και μεγάλα προβλήματά τους, αλλά και για την ανάγκη οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες να συντονίσουν την πάλη τους και να βγάλουν τη μάσκα του δήθεν κοινωνικού κράτους και της ψευτοφιλανθρωπίας μίλησαν στο "Ρ" η Κωστούλα Μπαλάσκα,ο Τάσος Κουλινάς,ο Ζώης Τοτός και ο Χάρις Χουρδάκης που παίρνουν μέρος στο συνέδριο της ΕΣΑΕΑ. Καταθέτουν τη δική τους εμπειρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, που έτυχε σε αυτή τη ζωή να έχουν κάποιο πρόβλημα αναπηρίας.

Κωστούλα Μπαλάσκα

Η Κωστούλα Μπαλάσκα θέλησε να μας μιλήσει για τα άτομα που αντιμετωπίζουν πολλαπλές αναπηρίες: "Οι άνθρωποι με πολλαπλές αναπηρίες, με την τακτική που ακολουθεί σήμερα το κράτος, είναι καταδικασμένοι να απομονωθούν στα σπίτια τους. Σε ολόκληρη την Αττική λειτουργεί μόνο ένα ειδικό κέντρο στο Ελληνικό, που φιλοξενεί 26 άτομα, τη στιγμή που υπάρχουν 100 αιτήσεις για είσοδο στο κέντρο που εκκρεμούν. Εχει σταματήσει η χρηματοδότηση από την ΕΕ και οι υπάλληλοι του κέντρου έχουν να πληρωθούν από το Νοέμβριο. Αν δε γίνουν σύντομα κάποιες ενέργειες και το μοναδικό αυτό κέντρο θα κλείσει! ".

Τάσος Κουλινάς

Ο Τάσος Κουλινάς από τη Μακεδονία, μάς είπε: "Δυστυχώς με την περικοπή των δαπανών, έχει ανασταλεί η λειτουργία της σχολής τηλεφωνητών και της σχολής προγραμματιστών κομπιούτερ. Κάτι που αποτελεί πλήγμα για την εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό, κινδυνεύει άμεσα να κλείσει και το τμήμα των τυφλών με πολλαπλές αναπηρίες. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτή την πρακτική και ζητάμε από το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, να αναλάβει τις ευθύνες του".

Ζώης Τοτός

Ο Ζώης Τοτός αναφέρθηκε στην επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με ειδικές ανάγκες τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "πολλοί άνθρωποι με πτυχία στα χέρια τους, βρίσκουν φραγμούς στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ο μηχανισμός του ρουσφετιού που χρησιμοποιείται, σήμερα, οδηγεί στην ιδιωτική φιλανθρωπία, που λειτουργεί σε βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το πρόβλημα της ανεργίας θα οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στο φαινόμενο της επαιτείας των προηγούμενων δεκαετιών... ".

Χάρις Χουρδάκης

Ο Χάρις Χουρδάκης, μέλος της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης", αναφορικά με τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και την πορεία του συνεδρίου, δήλωσε στο "Ρ": "Οι όποιες κοινωνικές πολιτικές υγείας, πρόνοιας, παιδείας, κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με την πάλη τους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αμφισβητούνται ωμά από την κυβέρνηση σήμερα του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα της υλοποίησης και της υποταγής στη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Βεβαίως δε σταματάνε εκεί, επειδή τα προβλήματα παίρνουν τραγικές διαστάσεις στο χώρο των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους, θέλουν να εμπορευτούν τα ίδια τα τραγικά προβλήματα αυτού του χώρου. Είτε με ανοιχτή επιχειρηματική δράση - των ιδιωτών και των πολυεθνικών - στους τομείς της ειδικής εκπαίδευσης και στον τομέα της φυσικής αποκατάστασης, είτε με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη δημιουργία του ειδικού ταμείου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες με συνεισφορά και του μεγάλου κεφαλαίου! Δείχνουν την επιλογή τους. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όσο και να μεθοδεύεται μέσα από το συνέδριο η καθυπόταξη και φαλκίδευση της θέλησής τους, θα βρουν τον τρόπο να οργανώσουν και να συντονίσουν την πάλη τους και να βγάλουν τη μάσκα του δήθεν κοινωνικού κράτους και της ψευτοφιλανθρωπίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ