Κυριακή 23 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Αγώνας για Ζωή

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ,Κυψέλη. Ο ελληνικός εργαζόμενος λαός μαζί με τους συνταξιούχους πρέπει να διαφυλάξουν τα κεκτημένα τους εργασιακά δικαιώματα που απέκτησαν ύστερα από πολλούς αγώνες και θυσίες 80 ολόκληρα χρόνια. Ο αγώνας πρέπει να είναι μαζικός. Να δοθεί ένα γερό χαστούκι στο ΠΑΣΟΚ, και στ' αφεντικά του στις Βρυξέλλες, για να μην περάσει το Μάαστριχτ και να μπορέσουμε να σωθούμε, έστω και την τελευταία στιγμή.

Είμαι 87 χρόνων και σ' όλη μου τη ζωή αγωνίστηκα για το δίκιο του λαού, σαν κομμουνιστής και συνδικαλιστής από το 1930 στην ΗΕΑΠ όπου δούλευα. Είχαμε τότε τη Συνομοσπονδία Ηλεκτρισμού, τα συνδικάτα Ηλεκτρικής, σιδηροδρόμων, τραμ και αργότερα τρόλεϊ και το γκάζι. Οταν δε κατεβαίναμε σε απεργία, δεν κουνούσε τίποτα, όλα μένανε σβηστά. Ολόκληρη η Αττική χωρίς τραμ, σιδηρόδρομο, γκάζι. Τότε αμέσως οι εταιρίες έρχονταν σε συνεννόηση με τα συνδικάτα και το υπουργείο Εργασίας για τη λύση των αιτημάτων μας. Μαζί μας, τότε, ήταν και η ΓΣΕΕ, όχι όπως τώρα που είναι όλα (Εργατικά Κέντρα, ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ΟΤΕ) πουλημένα στο ΠΑΣΟΚ.

Δε θα πάψω ν' αγωνίζομαι ποτέ όσο ζω και καλώ όλους τους εργαζόμενους να μπούνε στον αγώνα για τη ΖΩΗ και να μη μένουνε απλοί θεατές των γεγονότων. Να πάει σπίτι του

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΕΔΕΣ,Συν/χος, Βύρωνας. Καταγγέλλω με τον πιο έντονο τρόπο την παραβίαση συνταγματικών, ανθρώπινων και ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών - αναγνωρισμένων από διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ κ.ά.) - από μέρους του Μητροπολίτη Δράμας Διονυσίου, όταν αρνήθηκε με τον πιο κυνικό τρόπο να κηδέψει Ελληνίδα νεκρή, διότι είχε κάνει πολιτικό γάμο και όχι θρησκευτικό!

Και ερωτώ, πού βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που είναι φρουρός του Συντάγματος και των νομοθετημάτων του κράτους; Δεν έπρεπε να επέμβει διά μέσου του εισαγγελέα; Το αυτό έπρεπε να κάνει και ο πρωθυπουργός της χώρας μας, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθόσον επί Α. Παπανδρέου, το 1983, έγινε ο νόμος για την καθιέρωση του πολιτικού γάμου στη χώρα μας.

O εν λόγω Μητροπολίτης, δε σταμάτησε μόνο σ' αυτή την αχαρακτήριστη πράξη, αλλά ως νεότερος Αλή πασάς, έβγαλε φιρμάνι που έλεγε πως στο εξής δε θα κηδεύει πολίτες που δεν έχουν κάνει θρησκευτικό γάμο. Ομως οι δημόσιοι υπάλληλοι του κράτους, που ζουν από τα φορολογούμενα χρήματα μας, πρέπει να κάνουν τη δουλιά τους, διαφορετικά απολύονται. Ετσι και ο Δράμας Διονύσιος αν δεν μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του να πάει σπίτι του και να αφήσει τον κόσμο ήσυχο, αρκετά ήδη προβλήματα έχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ